LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Drama u Pitomači

Pijana profesorica susjedu prijetila smrću, nije dobila bezuvjetnu kaznu zatvora

– Ja ću te izbosti, doći će Gotovinini legionari, pa će ti oni odrezati glavu, u mene je ušao duh mog djeda ustaše i ja ću te zaklati. – govorila je pijana profesorica.

– Ja ću te izbosti, doći će Gotovinini legionari, pa će ti oni odrezati glavu, u mene je ušao duh mog djeda ustaše i ja ću te zaklati. – govorila je pijana profesorica.

Profesorica iz Pitomače stara 56 godina u studenom je prošle godine oko 8 ujutro napala susjeda i prijetila mu smrću potpuno pijana, piše Podravski.hr. Susjed ju je pokušao otjerati, no ona mu je bacila šalicu za kavu na glavu, a zatim ga je staklenim bokalom pogodila u čelo te šakom u trbuh.

Naposljetku je uzela nož i prijetila mu uz rečenice da je u nju ušao duh njenog djeda ustaše:

– Ja ću te izbosti, doći će Gotovinini legionari, pa će ti oni odrezati glavu, u mene je ušao duh mog djeda ustaše i ja ću te zaklati.

Cijela je drama uslijedila nakon što je susjed odbio s njom proslaviti njezin rođendan:

– Dok sam još spavao u krevetu, u kuću koja je bila otključana ušla je susjeda koja je bila vidno pijana i tražila me da zajedno slavimo njezin rođendan koji je bio prije nekoliko dana. Kako još otprije s njom nisam u dobrim odnosima, tražio sam da ode. To ju je razljutilo te je ona počela vikati na mene i vrijeđati – rekao je susjed, kako javlja Podravski.hr.

Profesorica je tužiteljima poricala da je kriva, no više od toga nije rekla. S obzirom na to da ranije nije bila okrivljavana, da je nezaposlena i bez značajnijih primanja, dobila je uvjetnu presudu u trajanju od četiri mjeseca uz rok kušnje od godinu dana. Kao dodatak optužnici priložene su policijske fotografije poda dnevnog boravka na kojima su vidljivi ostaci razbijene keramičke šalice te djelomično razbijen bokal.
FOTO: PIXABAY