LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt Outward Bounda

Peti ljetni volonterski kamp u Velikom Žitniku okuplja mlade iz Španjolske, Grčke, Italije, Latvije i Hrvatske

Mladi će sudjelovati u ekološkim akcijama, uređivati edukacijski centar, pomagati starijima, ali i radit će se na njihovu interkulturnom učenju i razmjeni.

Mladi će sudjelovati u ekološkim akcijama, uređivati edukacijski centar, pomagati starijima, ali i radit će se na njihovu interkulturnom učenju i razmjeni.

Hrvatska škola Outward Bound već petu godinu zaredom provodi ljetni volonterski kamp u Velikom Žitniku, ove godine uz potporu programa Europskih snaga solidarnosti. Kamp će se održati od 12. do 25. kolovoza u OBC edukacijskom centru, a uključit će 20 polaznika od 18 do 30 godina iz Španjolske, Grčke, Italije, Latvije i Hrvatske.

Događaj je usmjeren na pomaganje lokalnoj zajednici. U sklopu projekta volonteri će surađivati s organizacijom Lička ekološka akcija te će sudjelovati u ekološkim akcijama u park-šumi Jasikovac i na rijeci Lici. Sudionici će raditi i na uređenju Outward Bound edukacijskog centra u Velikom Žitniku te pomagati pojedinim starijim članovima lokalne zajednice u svakodnevnim zadacima.

Budući da je volontiranje i način razvoja osobnih kompetencija mladih ljudi, fokus je i na njihovom interkulturnom učenju i razmjeni. Tijekom njihova boravka u edukacijskom centru organizirat će međunarodne večeri gdje će saznati više o kulturama ostalih polaznika. Sudjelovanjem na ovom projektu volonteri će razviti solidarnost prema ostalim članovima društva, osobito onim najranjivijima.

Hrvatska škola Outward Bound član je međunarodne mreže Outward Bound International, a ujedno i jedina organizacija u Hrvatskoj koja se bavi iskustvenim učenjem u prirodi prema ovoj metodi od 2005. godine Edukacijski centar u Velikom Žitniku u zgradi stare područne škole otvoren je 2016. godine i od tada ugošćuje djecu i mlade iz Hrvatske i inozemstva na programe koji razvijaju njihove osobne, društvene i profesionalne kompetencije.

FOTO: OUTWARD BOUND CROATIA