LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Gastro delicije na Gornjem gradu

Pet razloga zašto ne smijete propustiti Mali piknik

U najljepšem pikniku u gradu imate prilike uživati ovog četvrtka, 31. kolovoza, od 18 do 23 sata.

U najljepšem pikniku u gradu imate prilike uživati ovog četvrtka, 31. kolovoza, od 18 do 23 sata.

Mali piknik je i ove godine tijekom kolovoza na gornjogradskoj Vranicanijevoj poljani rasprostirao svoje dekice s pogledom na grad i ispričao drugačiju ljetnu piknik-priču na jednoj od najljepših gradskih lokacija. Izdvojili smo pet karakteristika po kojima se razlikuje od drugih i zbog kojih ga morate posjetiti ovog četvrtka, 31. kolovoza, od 18 do 23 sata.

1. Gastro-ponuda iz ruku domaćih OPG-ova 

Mali piknik izdvaja se zanimljivim spojem predstavljanja malih, lokalnih proizvođača i kušanja domaćih proizvoda s opuštenim piknik-druženjem. Tako se ovdje mogu degustirati i na dekicu ponijeti brojni fini, zdravi zalogaji kao što su delikatesni kozji i kravlji sirevi, sezonsko voće i povrće, beskvasni kruhovi i peciva, slane i slatke štrudle i pite, namazi i maslaci, zdrave grickalice i vege slastice te nezaobilazna domaća vina, sokovi i smoothiji

2. Osoban, samoposlužan pristup i koncept

Na ovom pikniku nema unaprijed složenih piknik-košara, kao ni uobičajenih ugostiteljskih kućica. Fokus je upravo na istraživanju i kušanju autohtonih i prirodno uzgojenih hrvatskih proizvoda, kao i na osobnijem pristupu – svatko sam bira i slaže gastro-zalogaje po svom izboru i guštu. Naglašava se važnost usporavanja, kušanja, otkrivanja, biranja i uživanja u okusima. Također, svi su dobrodošli i donijeti svoju hranu sa sobom. 

FOTO: Vilim Redža

3. Prekrasna lokacija u starogradskoj jezgri  

Smještena u samom centru grada, a opet povučena, čak sakrivena od gradske vreve, Vranicanijeva poljana pokazala se kao savršen izbor za ovakav intiman piknik. Također, nalazi se odmah iznad Strossmayerovog šetališta na koje možete prije ili poslije svratiti na dobru dozu Ljeta na Štrosu, koji je pak stepenicama povezan s popularnim Art parkom, tako da u jednoj večeri možete s lakoćom obići čak tri zanimljiva gradska događanja. 

4. Netipično uređenje s naglaskom na šarmantne detalje 

Ovdje nećete naići na tipično uređen obiteljski piknik – osjećat ćete se više kao da ste došli kod nekoga na vrtno druženje. Drveće uokolo umotano je u lampice, a grane nose bijele lampione i vaze s margaritama. Na livadi su posloženi ručno rađeni tepisi, oku ugodne dekice u nježnim bojama, baršunasti jastuci i fenjeri različitih oblika. Improvizirani stolići i košare služe kao stalci za predivne starinske svjećnjake ili pak svjećnjake izrađene od starih boca šampanjca, a tu je i retro gramofon koji potiho svira zvukove jazza. 

5. Atmosfera kakva se rijetko nađe

Šarmantno i romantično ruho, starogradski ambijent i sretni, većinom bosonogi ljudi sigurna su formula za posebnu atmosferu. Vranicanijeva poljana, iako ograničenog kapaciteta, svaki put nekako uspije primiti sve veći broj turista i Zagrepčana koji prepoznaju ljepotu ovog community piknika.

FOTO: VILIM REDŽA