LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Je li situacija alarmantna?

Grad s najzagađenijim zrakom u Hrvatskoj 

Rezultati mjerenja kvalitete zraka u Hrvatskoj pokazali su da zrak nije najzagađeniji u Zagrebu.

Rezultati mjerenja kvalitete zraka u Hrvatskoj pokazali su da zrak nije najzagađeniji u Zagrebu.

Ako ste mislili da je zrak najzagađeniji u Zagrebu, posebno zbog nedavne situacije na Jakuševcu  – prevarili ste se. Prema mjerenjima koja objavljuje Ministarstvo gospodarstva, u četvrtak, 7. prosinca grad s najzagađenijim zrakom bio je Koprivnica, piše Hina.

Mjerenje je provedeno u naseljenom dijelu grada na mjernoj stanici Koprivnica 2 te je stanje zraka ocijenjeno s „vrlo loše“, što je samo jedan više od najgore ocjene: „izuzetno loše“.
 


VEZANO: Ove zemlje glavni su krivac zagađenja plastikom u moru i oceanima


 

Nema mjesta panici


No, iz Ureda gradonačelnika Mišela Jakšića poručili su da nema mjesta panici jer sustav za mjerenje zraka DHMZ-a pokazuje samo jedan od više parametara kvalitete zraka. Glasnogovornik Dario Jembrek dodatno je utješio građane s tvrdnjom da „mjerna stanica u Koprivnici pokazuje samo prisutnost lebdećih čestica, a to može biti utjecaj magle, dima i sličnih pojava.“

Također, na internetskim stranicama ograđuju se da ti podaci o izmjerenim koncentracijama onečišćujućih tvari u zraku, koji pristižu u realnom vremenu, nisu službeni podaci ispitnih laboratorija i naknadno se mogu izmijeniti postupkom validacije.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA