LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Je li situacija alarmantna?

Grad s najzagađenijim zrakom u Hrvatskoj 

Rezultati mjerenja kvalitete zraka u Hrvatskoj pokazali su da zrak nije najzagađeniji u Zagrebu.

Rezultati mjerenja kvalitete zraka u Hrvatskoj pokazali su da zrak nije najzagađeniji u Zagrebu.

Ako ste mislili da je zrak najzagađeniji u Zagrebu, posebno zbog nedavne situacije na Jakuševcu  – prevarili ste se. Prema mjerenjima koja objavljuje Ministarstvo gospodarstva, u četvrtak, 7. prosinca grad s najzagađenijim zrakom bio je Koprivnica, piše Hina.

I ovog vikenda besplatan ulaz na zagrebačke bazene i u muzeje!


Mjerenje je provedeno u naseljenom dijelu grada na mjernoj stanici Koprivnica 2 te je stanje zraka ocijenjeno s „vrlo loše“, što je samo jedan više od najgore ocjene: „izuzetno loše“.
 


VEZANO: Ove zemlje glavni su krivac zagađenja plastikom u moru i oceanima


 

Nema mjesta panici


Iskoristite besplatan ulaz na zagrebačke gradske bazene za vikend!


No, iz Ureda gradonačelnika Mišela Jakšića poručili su da nema mjesta panici jer sustav za mjerenje zraka DHMZ-a pokazuje samo jedan od više parametara kvalitete zraka. Glasnogovornik Dario Jembrek dodatno je utješio građane s tvrdnjom da „mjerna stanica u Koprivnici pokazuje samo prisutnost lebdećih čestica, a to može biti utjecaj magle, dima i sličnih pojava.“

Spektakl na Europskom trgu – prva javna projekcija finala Eurovizije u Zagrebu


Također, na internetskim stranicama ograđuju se da ti podaci o izmjerenim koncentracijama onečišćujućih tvari u zraku, koji pristižu u realnom vremenu, nisu službeni podaci ispitnih laboratorija i naknadno se mogu izmijeniti postupkom validacije.
IZVOR: HINA
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA