LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
školska godina 2024./2025.

Ovaj istarski grad dodjeljuje stipendije od ukupno 150 tisuća eura za učenike i studente

Nakon završetka aktualnog natječaja za učeničke stipendije, planiran je i natječaj za studentske stipendije u listopadu.

Nakon završetka aktualnog natječaja za učeničke stipendije, planiran je i natječaj za studentske stipendije u listopadu.

Grad Poreč raspisao je natječaj za dodjelu učeničkih stipendija za školsku godinu 2024./2025., s ciljem poboljšanja uvjeta školovanja i zapošljavanja za porečke srednjoškolce. Ove godine bit će dodijeljeno ukupno pet novih stipendija, koje su raspoređene u tri različite kategorije.

Grad Novi Marof dijeli sto stipendija srednjoškolcima za deficitarna zanimanja


Prva kategorija obuhvaća stipendije za deficitarna zanimanja. Učenicima koji se školuju za zanimanje medicinska sestra/tehničar bit će dodijeljena stipendija u iznosu od 160 eura mjesečno. Druga kategorija uključuje dvije socijalne stipendije, također u iznosu od 160 eura mjesečno, namijenjene učenicima koji ispunjavaju uvjete socijalnog programa. Treća kategorija obuhvaća dvije stipendije u iznosu od 80 eura mjesečno.

Zaklada „Dr. Viktor Ružić“ dodjeljuje stipendije: srednjoškolcima 200 eura mjesečno, studentima još i više


Nakon završetka natječaja za učeničke stipendije, Grad Poreč planira raspisati natječaj za studentske stipendije u listopadu. Svake godine, Grad Poreč dodjeljuje stotinjak stipendija učenicima i studentima, s ukupnim godišnjim iznosom od oko 150 tisuća eura. Visina stipendija varira od 80 do 160 eura mjesečno za učenike i od 108 do 213 eura za studente, a dodjeljuju se na temelju socijalnih potreba, deficitarnim zanimanjima te uspjehu i ostvarenim bodovima.

Iskoristite priliku dobivanja švicarske stipendije do čak 3 500 švicarskih franaka, provjerite uvjete i vrste stipendija


Za više informacija i prijavu, dostupni su dokumenti vezani uz natječaj.

IZVOR: GRAD POREČ
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA