LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Program osobnog razvoja

Outward Bound organizira besplatno jedrenje za mlade iz sustava socijalne skrbi

Po šest korisnika ustanova alternativne skrbi i centara za socijalnu skrb sudjelovat će u dvama programima osobnog razvoja i stjecanja profesionalnih vještina.

Po šest korisnika ustanova alternativne skrbi i centara za socijalnu skrb sudjelovat će u dvama programima osobnog razvoja i stjecanja profesionalnih vještina.

Outward Bound organizira dva sedmodnevna programa jedrenja za mlade od 16. do 21. godine iz sustava socijalne skrbi. Održat će se od 27. travnja do 3. svibnja i od 4. svibnja do 10. svibnja ove godine na području Biograda, Šibenika i Kaprija. 

Na ove programe osobnog razvoja i stjecanja profesionalnih vještina mogu se prijaviti korisnici ustanova alternativne skrbi i centara za socijalnu skrb. U svaki od njih uključit će se šest sudionika. Sudjelovanje je besplatno, a troškovi su pokriveni iz trogodišnjeg projekta Outward Bound u službi zajednice koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Program se odvija na jedrilici uz licenciranog Outward Bound instruktora i skipera broda. Sudionici programa bit će smješteni izvan udobnosti svakodnevnog života, naučit će se suočavati s novim i nepoznatim situacijama te učinkovito djelovati u timu, a sve će im to pružiti iskustvo izazova cjelodnevnog jedrenja i noćenja na otvorenom moru. Kako je program usmjeren na osobni razvoj i stjecanje profesionalnih vještina, oni će polagati ispit za voditelja brodice B-kategorije u lučkoj kapetaniji Šibenik.

Misija je Outward Bounda pomoći ljudima otkriti vlastiti potencijal i stvoriti bolji svijet za sebe i svoju okolinu. Stoga će sedmodnevni Outward Bound programi jedrenja za mlade iz sustava socijalne skrbi pomoći polaznicima razviti svoje organizacijske sposobnosti, komunikacijske vještine i potaknuti ih na preuzimanje inicijative, postavljanje i ostvarivanje svojih osobnih ciljeva.

FOTO: PIXABAY