LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izgradnja zelenijeg društva

Otvorene prijave za „European Green Activists Training”; uključuje studijski posjet Bruxellesu

Do 5. studenog zaprimaju se prijave za sudjelovanje u projektu koji se sastoji od nacionalnih treninga i studijskog posjeta Bruxellesu, tijekom kojega će se sudionici upoznati s institucijama Europske unije, zelenim temama, zelenim politikama i politikama održivog razvoja.

Do 5. studenog zaprimaju se prijave za sudjelovanje u projektu koji se sastoji od nacionalnih treninga i studijskog posjeta Bruxellesu, tijekom kojega će se sudionici upoznati s institucijama Europske unije, zelenim temama, zelenim politikama i politikama održivog razvoja.

U tijeku su prijave za sudjelovanje na European Green Activists Trainingu (EGAT). Riječ je o projektu koji organizira Zelena europska fondacija (Green European Foundation) u suradnji s udrugom Forum za održivi razvoj Zeleni prozor, a uz financijsku podršku Europskog parlamenta. 

– Cilj je projekta upoznati sudionike s institucijama Europske unije, zelenim temama, zelenim politikama i politikama održivog razvoja te uz razne aktivnosti i diskusije s predstavnicima međunarodnih organizacija i predstavnicima Europske unije istražiti mogućnosti aktivnog i profesionalnog uključivanja u izgradnju zelenijeg i pravednijeg društva. Ovo je četvrta godina održavanja projekta, a mnogi su dosadašnji sudionici ostali aktivni u području održivog razvoja, zelenih politika, dok su neki čak dobili i priliku za stažiranje u institucijama EU-a. – ističu organizatori.

Navode kako uz hrvatske organizacije sudjeluju i organizacije iz Finske, Mađarske, Katalonije, Poljske i Češke. Projekt se sastoji od triju nacionalnih treninga i jednog studijskog posjeta institucijama Europske unije u Bruxellesu. Prvi nacionalni trening planiran je sredinom studenog, drugi sredinom prosinca, a treći sredinom siječnja, dok je studijski posjet Bruxellesu predviđen početkom ožujka.
– Sudionici projekta obvezni su sudjelovati na sastancima i svim treninzima, kao i na studijskom putovanju u Bruxelles. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Hrvatskoj nacionalni treninzi provodit će se online ili u hibridnom obliku, ovisno o aktualnoj situaciji i prateći preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ako epidemiološka situacija bude nepovoljna, postoji mogućnost odgode studijskog posjeta Bruxellesu za nekoliko mjeseci (ljeto), pri čemu će se voditi računa o periodima ispitnih rokova. – poručuju iz Foruma za održivi razvoj Zeleni prozor
Za sudjelovanje se mogu prijaviti mlade osobe iz Hrvatske u dobi od 18 do 25 godina. Organizatori posebno pozivaju one koji nemaju prijašnjeg iskustva u spomenutim područjima. Kotizacija za sudjelovanje u projektu iznosi 450 HRK (60 eura), a potpuno su pokriveni troškovi eventualnog smještaja i prehrane za sve nacionalne treninge, kao i troškovi studijskog puta u Bruxelles. K tome, ako će se treninzi održavati hibridno, pokriveni su i putni troškovi za sudionike koji nisu iz Zagreba. 

Prijave su otvorene do 5. studenog 2020. godine, a vrše se ispunjavanjem online obrasca. Za dodatna pitanja dostupna je e-adresa info@zeleniprozor.hr. Više informacija o projektu dostupno je na poveznici.
FOTO: COMMONS.WIKIMEDIA.ORG