LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uključuje i putovanje u Bruxelles

Otvorene prijave za European Green Activists Training!

Za sudjelovanje u projektu mogu se prijaviti osobe iz Hrvatske u starosti od 18 do 25 godina. Posebno se potiču prijave onih koji nemaju dosadašnjeg iskustva u spomenutim područjima.

Za sudjelovanje u projektu mogu se prijaviti osobe iz Hrvatske u starosti od 18 do 25 godina. Posebno se potiču prijave onih koji nemaju dosadašnjeg iskustva u spomenutim područjima.

Iz dana u dan svjedoci smo utjecaja klimatskih promjena na svakodnevni život različitih zajednica. Kako bi educirali mlade o važnosti aktivizma, održivog razvoja i prevencije posljedica klimatskih promjena, Green European Foundation u suradnji s udrugom Forum za održivi razvoj Zeleni prozor već petu godinu zaredom organizira projekt European Green Activists Training.

Cilj je projekta upoznati sudionike s institucijama Europske unije, zelenim temama, zelenim politikama i politikama održivog razvoja te kroz razne aktivnosti i diskusije s predstavnicima međunarodnih organizacija i predstavnicima Europske unije istražiti mogućnosti aktivnog i profesionalnog uključivanja u izgradnju zelenijeg i pravednijeg društva. Ovo je peta godina održavanja projekta, a mnogi su dosadašnji sudionici ostali aktivni u području održivog razvoja, zelenih politika, dok su neki čak dobili i priliku za stažiranje u institucijama EU.

 

Osim Hrvatske u EGAT projektu sudjeluju i organizacije iz Finske, Grčke, Mađarske, Katalonije, Poljske i Češke. Projekt se sastoji od četiri nacionalna treninga i jednog studijskog posjeta institucijama Europske unije u Bruxellesu:

  • Prvi nacionalni trening (Dom Crvenog križa na Sljemenu)  – 18. – 19. rujna 2021.
  • Drugi nacionalni trening (Dom Crvenog križa na Sljemenu) – 2. – 3. listopada 2021.
  • Drugi nacionalni trening (Dom Crvenog križa na Sljemenu) – 27. – 28. studenog 2021.
  • Treći nacionalni trening (Dom Crvenog križa na Sljemenu) – 18. – 19. prosinca 2021.
  • Studijski posjet Bruxellesu – kraj veljače ili početak ožujka (točan datum u najavi).
Sudionici projekta obvezni su sudjelovati na sastancima i svim nacionalnim treninzima, kao i na studijskom putovanju u Bruxelles.

Za sudjelovanje u svim nacionalnim treninzima obavezne su važeće COVID-potvrde kao dokaz o preboljenju bolesti, cijepljenju, ili testiranju brzim antigenskim testom ne starijim od 48 sati (odnosno PCR-testom ne starijim od 72 sata). Na samim nacionalnim treninzima provodit će se sve mjere propisane preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.


U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije u Hrvatskoj i uvođenja restriktivnijih mjera, nacionalni treninzi provodit će se online ili u hibridnom obliku, ovisno o aktualnoj situaciji i prateći preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

Za sudjelovanje u projektu mogu se prijaviti osobe iz Hrvatske u starosti od 18 do 25 godina. Posebno se potiču prijave onih koji nemaju dosadašnjeg iskustva u spomenutim područjima. Nakon selekcijskog procesa odabire se 20 sudionika projekta.

 

Jednokratna kotizacija (participation fee) za sudjelovanje u projektu iznosi 450 HRK (60 eura), dok su troškovi smještaja i prehrane za sve nacionalne treninge, kao i troškovi studijskog putovanja u Bruxelles, u potpunosti pokriveni od strane organizatora. Za sudionike izvan Zagreba pokriveni su i eventualni putni troškovi za sudjelovanje u nacionalnim treninzima.

 

U slučaju izrazito nepovoljne epidemiološke situacije na razini Europske unije postoji mogućnost odgode ili otkazivanja studijskog posjeta Bruxellesu.

 

Prijave su otvorene do 8. rujna 2021. godine, a svi zainteresirani mogu se prijaviti preko online obrasca.

 

Za sva dodatna pitanja, moguće je kontaktirati organizatore preko mail-adrese info@zeleniprozor.hr.

FOTO: FORUM ZA ODRŽIVI RAZVOJ ZELENI PROZOR