LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmska umjetnost

Otvorene prijave za 29. Filmsku reviju mladeži i 17. Four River Film Festival

Pobjednici prethodnih izdanja Revije i Festivala danas su uspješni filmski profesionalci, potvrđujući da su ovi događaji izvrsna odskočna daska za pravu filmsku karijeru.

Pobjednici prethodnih izdanja Revije i Festivala danas su uspješni filmski profesionalci, potvrđujući da su ovi događaji izvrsna odskočna daska za pravu filmsku karijeru.

Najveće događanje srednjoškolskog filma i ove godine obojat će Karlovac svojom žutom bojom! Najbolji filmovi mladih zasjat će na platnima kina Edison, kao i u najljepšim kinodvoranama na svijetu – obalama četiriju karlovačkih rijeka od 10. do 14. rujna 2024. godine.
 

Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac otvaraju prijave za novo izdanje Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala! Filmski autori u dobi od 14 do 20 godina, čiji su filmovi završeni nakon 1. siječnja 2022., mogu prijaviti svoje radove do 1. lipnja 2024. na poveznici
 

Natjecateljski program


Natjecateljski program obuhvaća četiri kategorije – igrani film, animirani film, dokumentarni film i film slobodnog stila. Selekcijsku komisiju čine dr. sc. Ana Đordić, profesorica hrvatskog jezika i filozofije, filmski kritičar dr. sc. Boško Picula i direktorica fotografije Dinka Radonić.

Broj prijava nastavlja rasti iz godine u godinu, jasno ukazujući na važnost ovih filmskih događanja za mlade filmaše.

FOTO: HFS, Ilustracija
 

Prošlogodišnja izdanja Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala srušila su dosadašnje rekorde gledanosti u digitalnom i fizičkom okruženju – pratilo ih je 353.686 gledatelja iz cijelog svijeta! Pritom je u njihove filmske sandučiće pristiglo čak 1.447 filmova srednjoškolskih autora iz 98 zemalja diljem svijeta. U službenoj konkurenciji gledali smo 63 sjajna filmska naslova iz ukupno 22 zemlje, a nakon dugo vremena Reviju i Festival vratili su u pravu kino dvoranu – kino Edison!
 

Niz aktivnosti za srednjoškolce
 

Filmska priča na Reviji i Festivalu ne prestaje izlaskom iz kino dvorane! Pored srednjoškolskih filmova u natjecateljskom programu, u rujnu su sudionicima dani ispunjeni praktičnim radionicama i masterclassovima, okruglim stolovima i debatama, predstavljanjima partnerskih organizacija, izletima i nastupima glazbenih bendova te večernjim projekcijama dugometražnih filmova.
 

Pobjednici prethodnih izdanja Revije i Festivala danas su uspješni filmski profesionalci, potvrđujući da su ovi događaji izvrsna odskočna daska za pravu filmsku karijeru. Pripreme za novo izdanje festivala započele su odmah po završetku prošlogodišnjeg izdanja, a čitav festivalski tim nestrpljivo iščekuje nove autore i filmska ostvarenja na žutom tepihu!
 

Vidimo se od 10. rujna u kinu Edison i na četiri karlovačke rijeke na 29. Filmskoj reviji mladeži i 17. Four River Film Festivalu!

Sve relevantne informacije moguće je pronaći na službenoj web stranici.
 

Reviju i festival financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Zaklada “Kultura nova”, Grad Karlovac, Karlovačka županija, Turistička zajednica grada Karlovca, Hrvatska turistička zajednica, Zajednica tehničke kulture karlovačke županije i Grada Karlovca i Turbing d.o.o.
 

FOTO: HFS, PRESS, CANVA, ILUSTRACIJA