LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Maratonsko natjecanje

Otvorene prijave na Smart City Challenge hackathon; najboljim timovima dodijelit će se 20 tisuća kuna

Do 15. studenog zaprimaju se prijave za sudjelovanje u maratonskom natjecanju. Za najbolje timove osiguran je nagradni fond od ukupno 20 tisuća kuna.

Do 15. studenog zaprimaju se prijave za sudjelovanje u maratonskom natjecanju. Za najbolje timove osiguran je nagradni fond od ukupno 20 tisuća kuna.

Od subote, 21. studenog, do nedjelje, 22. studenog, u sklopu Global Entrepreneurship Weeka održat će se Smart City Challenge hackathon. Sudionici će imati 24 sata za razvijanje rješenja (prototipa) u jednom od zadanih izazova: internet stvari (IoT), pametni domovi i zgrade, pametni prijevoz, pametna proizvodnja, pametni okoliš, pametno zdravlje, pametni građani.

Ovo maratonsko natjecanje organiziraju Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta u Splitu, Poduzetnički centar Split i tvrtka Lil Code Lab u suradnji s Gradom Splitom. Organizatori navode da su ga razvili u suradnji s projektom UIP – 2017 – 05 – 7625: Korisniku orijentiran (re)dizajn procesa i modeliranje informacijskih sustava na primjeru smart city usluga, a koji je financirala Hrvatska zaklada za znanost.

Smart City Challenge hackathon predstavlja mjesto gdje se studenti, programeri, poduzetnici i dizajneri zainteresirani za stvaranje svojeg grada boljim mjestom mogu okupiti u multidisciplinarnim timovima kako bi zajednički izgradili inovativna rješenja za pametnije gradove. – ističu iz Studentskog poduzetničkog inkubatora.

Za najbolje timove osiguran je nagradni fond od 20 000 kuna

Valja napomenuti i da se ovogodišnje izdanje održava online – na platformi Microsoft Teams – zbog nepovoljne epidemiološke situacije. Kako će ono izgledati, tko može sudjelovati i što ih sve očekuje, pojašnjavaju iz organizacije:

– Smart City Challenge hackathon trajat će 24 sata bez pauze, a natjecatelji će imati zadatak razviti potpuno novo rješenje u skladu s pravilima natjecanja. Sudjelovati mogu svi, neovisno o njihovu obrazovanju ili zanimanju

Timovi će imati na raspolaganju nakon natjecanja dodatnih 5 minuta vremena za predstavljanje svojeg projekta stručnom žiriju. Kako bi omogućili natjecateljima što kvalitetniji razvoj od ideje do projekta, tu su mentori koji će ih svojim znanjem i kvalitetama dodatno usmjeravati.

Najbolji timovi osvajaju nagrade te dobivaju daljnju potporu za razvoj svojih projekata kroz Inkubator. Natjecanje ima dvojaki karakter: pruža priliku timovima da razviju svoju ideju i projekt uz pomoć izvrsnih mentora, a kasnije i kroz podršku partnera uključenih u projekt.

Broj je sudionika ograničen, a prijave traju do 15. studenog 2020. na poveznici. Rezultati prijava bit će objavljeni već dan kasnije.

FOTO: PIXABAY