LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Besplatna neformalna edukacija

Otvoren poziv za drugu generaciju praktičarki i praktičara socijalnih inovacija

Cilj je edukacije ponuditi osnovna znanja, vještine i stavove koji mladima omogućiti da dizajniraju, razviju i implementiraju socijalne inovacije.

Cilj je edukacije ponuditi osnovna znanja, vještine i stavove koji mladima omogućiti da dizajniraju, razviju i implementiraju socijalne inovacije.

Inicijativa mladih za ljudska prava objavila je poziv za zimski semestar intenzivne edukacije koja u sebi spaja aktivizam i korisne vještine za doprinos zajednici, ali i buduće zapošljavanje mladih.

Edukacija Praktičar_ka socijalnih inovacija namijenjena je mladima između 21 i 30 godina koji su na završnim godinama društvenih i humanističkih/umjetničkih fakulteta ili su završili fakultet i trenutno nisu zaposleni u struci.

Cilj je edukacije ponuditi osnovna znanja, vještine i stavove koji će mladima omogućiti da dizajniraju, razviju i implementiraju socijalne inovacije. Program se prvi puta izvodio u proljeće 2021, a u ovom semestru nastavlja se izvoditi online s ciljem da se uključi što više mladih iz cijele Hrvatske koji će surađivati na rješenjima za bolje i održivije zajednice.

Usavršavanje postojećih i usvajanje novih metoda rada, pristupa problemima, vještina i znanja u području definiranja problema, istraživanja potreba, socijalnih inovacija, design thinkinga, oblikovanja projekta, izrade poslovnog plana itd. – sve to, poručuju organizatori, mladi dobivaju ovom edukacijom

Uz teorijska znanja mladi će razviti i jedinstveni prototip/rješenje, odnosno socijalnu inovaciju koja odgovara na goruće društvene probleme u suradnji s timom mladih ljudi 
 
Rok prijave na program je 19. rujna u ponoć. Informacije o izboru sudionika bit će poznate između 22. i 24. rujna. Broj sudionika je ograničen, uz napomenu da će se program ponovno izvoditi u narednim semestrima.

Raspored predavanja i više informacija o prijavama dostupno je na poveznici.

Ovaj program dio je projekta Social Innovators, čiji je cilj utjecati na lakše zaposlenje mladih koji su stekli obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te promovirati zapošljavanje u udrugama kao mjestima gdje mladi mogu naučiti nove vještine i znanja i kao atraktivnog okruženja za rad, učenje i održiv doprinos zajednici. Projekt u Hrvatskoj koordinira Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR), a program se izvodi još i u Sloveniji i Bugarskoj, uz podršku ekspertnih partnera iz Norveške.
FOTO: INICIJATIVA MLADIH ZA LJUDSKA PRAVA