LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Grad Zagreb

Otvoren novi dječji vrtić na Žitnjaku, planira se još jedan na Borovju

Površina vrtića iznosi 1700 kvadratnih metara, a ukupna investicija je vrijedna 4,2 milijuna eura.

Površina vrtića iznosi 1700 kvadratnih metara, a ukupna investicija je vrijedna 4,2 milijuna eura.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, uz zamjenike Danijelu Dolenec i Luku Korlaeta, svečano je otvorio novi Područni objekt Dječjeg vrtića Zrno na Žitnjaku, koji predstavlja sedmi vrtić završen u mandatu ove gradske uprave.

Područni objekt Dječjeg vrtića Zrno na Žitnjaku može primiti šest odgojnih skupina – tri jasličke i tri vrtićke, s ukupnim kapacitetom od 120 djece. Površina vrtića iznosi 1700 kvadratnih metara, a ukupna investicija, vrijedna 4,2 milijuna eura, u potpunosti je financirana iz gradskog proračuna.

Uživajte u besplatnim vožnjama, nagradama i bogatom programu u sklopu Europskog tjedna mobilnosti


 

„Ovaj vrtić je sedmi koji smo završili u našem mandatu i drugi koji smo otvorili ovaj tjedan, a do kraja mjeseca očekujemo otvaranje još dva vrtića – u Sesvetskom Kraljevcu te u Studentskom gradu. Do kraja ove godine očekujemo završetak preostalih 5 vrtića na kojima su radovi u tijeku, čime ćemo osigurati dodatnih 400-ak mjesta.” – rekao je gradonačelnik.


Gradonačelnik je naglasio kako nema ništa ljepše nego kada se otvara dječji vrtić ili škola te je spomenuo plan gradnje još jednog vrtića na Borovju.

Nemate ideje kako provesti slobodno vrijeme? Posjetite Park Maksimir i uživajte u vožnji čamcem i veslanju


 

„Želimo što prije nadoknaditi nedostatak kapaciteta u dječjim vrtićima. Do kraja mjeseca otvorit ćemo još dva nova vrtića, u Sesvetskom Kraljevcu i Studentskom gradu, a do kraja godine pet dodatnih vrtića. Nikada u povijesti Zagreba u tako kratkom roku nije izgrađeno toliko vrtića, a ovo je tek početak jer nas očekuju nove investicije.” – najavio je gradonačelnik.


Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec istaknula je planove za daljnje investicije u vrtiće, s fokusom na zapadni dio grada i Novi Zagreb, gdje je u pripremi 15 novih projekata.

Zagrebačkim studentima i učenicima 20 eura veće stipendije, zamjenica gradonačelnika istaknula trogodišnji porast stipendija od 130%


 

„Idući val investicije bit će fokusiran na zapad grada i Novi Zagreb, gdje je u pripremi 15 projekata. Zahvaljujući ovom jačanju kapaciteta u idućim godinama moći ćemo se koncentrirati isključivo na unaprjeđenje kvalitete, poštivanje državnog pedagoškog standarda te upis u mjestu stanovanja.” – navela je zamjenica gradonačelnika.

IZVOR: GRAD ZAGREB
FOTO: GRAD ZAGREB