LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Advent u Zagrebu

Otvoren je Zagreb Eye: Evo koliko morate izdvojiti za panoramski pogled na centar grada

Panoramski kotač visok je 36 metara, ima 24 poluotvorene kabine i sveukupno, u jednoj vožnji, može prevesti do 120 osoba.

Panoramski kotač visok je 36 metara, ima 24 poluotvorene kabine i sveukupno, u jednoj vožnji, može prevesti do 120 osoba.

Proteklog vikenda, točnije u nedjelju, službeno je otvoren ovogodišnji zagrebački Advent. Većina sadržaja bila je odmah dostupna posjetiteljima, no jedna od glavnih atrakcija tek je danas službeno stavljena u funkciju. Riječ je o panoramskom kotaču simboličnog naziva Zagreb Eye, koji je svoje mjesto pronašao u sklopu Winter parka na Tuđmancu.

Svjedoci smo da je zadnjih 10-ak dana bilo loše vrijeme u Zagrebu, kiša je padala i to je razlog zbog čega kotač, nova atrakcija Adventa neće biti večeras nego sutra ili preksutra u funkciji - rekla je prije nekoliko dana Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice.

Zagreb Eye napokon je otvoren za javnost, a poznato je i koliko će novca građani morati izdvojiti ako požele baciti panoramski pogled na uži centar grada.

Djeca do tri godine mogu se voziti besplatno, ulaznica za posjetitelje do 10 godina starosti košta 40 kuna, dok za svi ostali plaćaju cijenu od 50 kuna. Postoji i povoljnija opcija tzv. obiteljske ulaznice, koja košta 160 kuna i vrijedi za četiri osobe, piše ZagrebInfo.

Panoramski kotač visok je 36 metara, ima 24 poluotvorene kabine i sveukupno, u jednoj vožnji, može prevesti do 120 osoba. Vožnja se odvija u dva kruga, ukupnog trajanja oko 10 minuta. 
FOTO: PEXELS