LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ADVENT U ZAGREBU

Otkrivena tema ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu; širi se na nove lokacije

Ovogodišnji Advent u Zagrebu održat će se od 30. studenog 2019. do 7. siječnja 2020. Osim novih lokacija, organizatori su otkrili još nekoliko detalja koji će dodatno obogatiti program.

Ovogodišnji Advent u Zagrebu održat će se od 30. studenog 2019. do 7. siječnja 2020. Osim novih lokacija, organizatori su otkrili još nekoliko detalja koji će dodatno obogatiti program.

Neka čarolija započne! ovogodišnji je slogan trostrukoga pobjednika u kategoriji najboljeg božićnog sajma u Europi. Za trajanje čarolije tijekom čitavoga prosinca pobrinut će se Orašar koji će, kao glavna tema, biti postavljen diljem gradskog središta. Adventska čarolija kreće 30. studenog i traje sve do 7. siječnja 2020.

Također, kako bi se podigla ekološka osviještenost, Grad te izlagači pokušat će smanjiti upotrebu plastike na Adventu. Također, kao još jedna dobra gesta kojom su u organizaciji odlučili unaprijediti Advent, postavit će se prijenosnik koji će ljudima s invaliditetom olakšati dolazak na određene lokacije.

Osim već tradicionalnih lokacija poput Ledenog parka, Adventa na Zrinjevcu, Tunela Grič, Fuliranja i Europskog parka ovogodišnja nadogradnja Adventa podrazumijeva filmski Advent na Tuškancu, na kojem će posjetitelji moći pogledati božićne filmove. Advent kod HNK-a omogućit će uživanje u kulturnim događajima na pozornici ispred kazališta. Još jedna nova lokacija, na kojoj će se održavati koncerti, bit će Oktogon.

Uz nekoliko novih lokacija u punom sjaju vraća se Advent na Prekrižju koji će biti dostupan posjetiteljima od 30. 11. do 21. 12. 2019. te će biti otvoren petkom i subotom od 16 do 20 sati. Kako bi mogli razgledati ljetnikovac, morat će proći sigurnosnu provjeru, a organizirana je i izvanredna autobusna linija Kaptol – Prekrižje.

Za više informacija o Adventu u Zagrebu kliknite ovdje.

FOTO: ADVENT U ZAGREBU / J. DUVAL