LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rotaraction: Ostani u Hrvatskoj

Otkrivamo koja je poveznica između investitora, poduzetnika, influencera i ostanka u Hrvatskoj

Predavanja o predrasudama poslodavaca i ostanku u Hrvatskoj, Sajam karijera, Career Speed Dating i radionice javnog govorništva i izrade CV-ja čine program Rotaraction konferencije.

Predavanja o predrasudama poslodavaca i ostanku u Hrvatskoj, Sajam karijera, Career Speed Dating i radionice javnog govorništva i izrade CV-ja čine program Rotaraction konferencije.

Ostani u Hrvatskoj – slogan je Rotaraction konferencije kojim poručuje i komunicira cilj ovogodišnjeg izdanja. Ono će se održati 3. travnja 2019. u prostoru Studentskog centra u Zagrebu.

Konferenciju su podržali brojni mladi utjecajni ljudi kao što su blogerica Isabella Rakonić, influencerica i kolumnistica Paula Sikirić, ali i youtuberica Veronika Rosandić. Trud koji su organizatori uložili u nastojanje povezivanja potencijalnih budućih poslodavaca i studenata u svrhu zaposlenja i ostanka u Hrvatskoj prepoznala je i nekolicina investitora i poduzetnika kao što su Ognjen Bagatin, Hrvoje Prpić i Davorin Štetner, dok je ambasador ovogodišnje konferencije Nenad Bakić, investitor i poduzetnik koji je započeo STEM revoluciju koja je do sada došla do 50 000 djece u Hrvatskoj.

Program obuhvaća dva predavanja. Tema prvog glasi Kako izbjeći predrasude poslodavaca o milenijskoj generaciji sa startom u 11:00, a govornik je dr. Hrvoje Kenfelj, čovjek koji već 20 godina pruža konzultantske usluge s područja razvoja menadžmenta, upravljanja ljudskim resursima, organizacijskog ponašanja, organizacijskog razvoja, uvođenja i razvoja timova i vodstva.

Drugo je predavanje nazvano Stani i u HR ostani, a započet će u 14:30. Gost je predavač Ivan Paić, generalni manager Schneider Electric kompanije.

K tome, i ove je godine na rasporedu Sajam karijera koji posjetiteljima pruža jedinstvenu priliku upoznati predstavnike kompanija kao što su Rimac Automobili, Coca-Cola, Ernst & Young, Belupo, Intercapital, HEP, FINA, NESTLE… Također, dio su ovog događanja i radionice Javno govorništvo i CV radionica na kojima će prijavljeni moći usavršiti svoje komunikacijsko-prezentacijske vještine kao i saznati kako najbolje istaknuti svoje kvalitete – vještine, sposobnosti, znanja i iskustvo.

Osim konferencije i ove godine Rotaract klub Zagreb Centar u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu organizira Career Speed Dating na kojem će kandidati imati priliku okušati se u simuliranom razgovoru za posao te u 8 minuta pokušati predstaviti svoje sposobnosti potencijalnim poslodavcima u najboljem svjetlu. Kompanije su pritom podijeljene u dvije skupine. Prva skupina pokriva financije, marketing i ekonomiju, a obuhvaća kompanije Ernst & Young, Intercapital, FINA-u, Skybox, NESTLE i Coca-Colu, dok druga skupina pokriva tehnička područja kao što su strojarstvo i elektrotehnika, a obuhvaća kompanije Rimac Automobili, HEP, Schneider Electric I Rockwool.

FOTO: IVAN PERKOV / STUDENTSKI.HR