LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival veganstva

Otkazuje se ovogodišnji ZegeVege, ali organizatori pripremaju iznenađenje!

ZegeVege festival trebao se održati na Trgu bana Josipa Jelačića 11. i 12. rujna ove godine, no zbog nemogućnosti poštivanja svih protupandemijskih mjera i koronavirusa, organizatori su ga ipak morali otkazati.

ZegeVege festival trebao se održati na Trgu bana Josipa Jelačića 11. i 12. rujna ove godine, no zbog nemogućnosti poštivanja svih protupandemijskih mjera i koronavirusa, organizatori su ga ipak morali otkazati.

Na žalost svih zainteresiranih otkazuje se ovogodišnji ZegeVege festival. On se trebao održati 11. i 12. rujna 2020, ali zbog nemogućnosti ispunjavanja protuepidemijskih mjera organizatori sa žaljenjem otkazuju ovaj mnogima omiljen dvodnevni festival održivog življenja. Iz Prijatelja životinja najavljuju da će u danima predviđenima za ZeGeVege na istome mjestu, zagrebačkom Trgu bana Jelačića, sve zaljubljenike u prava životinja, bogatstvo veganske prehrane, čist planet i zdrav duh i tijelo počastiti iznenađenjem.
– S velikim entuzijazmom prionuli smo pripremama za ZeGeVege festival koji svojom pozitivnom energijom te jedinstvenim edukativnim i zabavnim programom privlači nekoliko desetaka tisuća posjetitelja i nezaobilazna je turistička atrakcija ne samo Zagreba već i Hrvatske. No zbog kontinuiranog pogoršanja epidemiološke situacije i nakon konzultiranja sa Stožerom civilne zaštite, zaključili smo da je, i uz najbolju volju, fizički nemoguće osigurati poštivanje svih epidemioloških mjera kako bi ZeGeVege bio potpuno siguran za velik broj sudionika koji u dva dana pohrle na glavni zagrebački trg. Stoga smo morali donijeti tešku odluku da se ovogodišnji ZeGeVege festival, nažalost, ipak neće održati – izjavili su Prijatelji životinja.
Ipak, kako zaljubljenici u ZegeVege ne bi ostali u potpunosti zakinuti, Prijatelji životinja odlučili su organizirati internetsko događanje s korisnim informacijama o raznim aspektima veganstva, prava životinja, ekologije i održivog življenja, ali i iznenađenje koje pripremaju na prostoru trga. S obzirom na mnogo uloženog vremena u organizaciju, Prijateljima životinja teško pada otkazivanje ZeGeVegea koji se ove godine trebao održati 13. godinu zaredom. No unatoč teškoj godini, žele i dalje širiti pozitivu i zalagati se za pravedniji i ljepši svijet za sva živa bića.

ZeGeVege festival održivog življenja dio je međunarodne manifestacije Veganmania koja se, osim u Zagrebu, održava u Beču, Münchenu i u još 15 drugih europskih gradova. Zbog pandemije novog koronavirusa organizatori su morali otkazati slična događanja i u drugim europskim gradovima. No Prijatelji životinja, unatoč otkazivanju festivala, pozivaju sve da se na poveznici prijave na Vege izazov, a da na stranici Prijatelji životinja prate najave iznenađenja koja spremaju u srcu Zagreba 11. i 12. rujna, kao i najave raznih online aktivnosti koje za navedene dane pripremaju na svojim Facebook stranicama.
FOTO: PRIJATELJI ŽIVOTINJA