LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Code Week

Osnove programiranja nadohvat ruke u svega nekoliko sati učenja, i to potpuno besplatno

HUB385 već je tri godine dio međunarodne inicijative koja potiče digitalnu pismenost djece i odraslih. Tim povodom u svojim prostorima priprema besplatne radionice programiranja i kodiranja.

HUB385 već je tri godine dio međunarodne inicijative koja potiče digitalnu pismenost djece i odraslih. Tim povodom u svojim prostorima priprema besplatne radionice programiranja i kodiranja.

HUB385, centar znanja, kreativnosti i inovacija i ove godine u suradnji sa svojim dugogodišnjim partnerom SAP-om obilježava Code Week, međunarodnu inicijativu kojoj je cilj potaknuti i omogućiti digitalnu pismenost djece i odraslih. Od 12. do 18. listopada u ovom zagrebačkom coworking prostoru organizirat će se niz radionica o osnovama programiranja i kodiranja.

Obilježavanje ovog tehnološki orijentiranog tjedna traje već 4 godine, a HUB385 već je tri godine dio inicijative, na što su njegovi predstavnici posebno ponosni, ističe Diana Mudrinić. Dodaje:

– U sklopu ovogodišnjeg Code Weeka imamo radionice tijekom kojih će najmlađi imati priliku napraviti svoje prve korake u elektronici koristeći pristup Arduino. Radionice će održati Albert Gajšak, poznati kreator MAKERbuina, koji je na Kickstarter kampanji nadmašio sva očekivanja. Nakon elektronike imamo i radionice s micro:bitom, sitnim elementom koji je pokorio svijet svojom jednostavnošću. Predavači će biti iz IRIM-a Croatian Makers, koji su do sada samo po Hrvatskoj educirali preko 150 000 djece.

Uz radionice za djecu dio programa bit će posvećen odraslima. Riječ je o radionici o osnovama programiranja koju će predvoditi Mariza Maini, uspješna programerka koja je svoj put započela u turizmu, a onda shvatila da su njena prava ljubav informatika i programiranje.

Sve radionice u potpunosti su besplatne. Za sudjelovanje je potrebno samo prijaviti se na službenoj stranici.

FOTO: HUB385