LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarni čin

Osnovana Facebook grupa Jedni za druge čiji članovi pomažu ljudima u samoizolaciji

Grupa broji više od 6 tisuća članova, a za sada se pruža pomoć u raznim zagrebačkim kvartovima.

Grupa broji više od 6 tisuća članova, a za sada se pruža pomoć u raznim zagrebačkim kvartovima.

Nedavno je na Facebooku osnovana grupa pod nazivom Jedni za druge čiji si članovi međusobno pomažu. Naime, oni koji nisu u samoizolaciji, ovisno o kvartu u kojemu se nalaze, pomažu onima koji zbog situacije s koronavirusom ne smiju napuštati svoj dom.

Grupa sada broji oko 6 tisuća članova, a neki članovi već su pomagali svojim sumještanima pa su tako umjesto njih prošetali njihove kućne ljubimce ili otišli u nabavku. Kako bi se što lakše upravljalo upitima i ponudama u grupi, sada već postoji i draft-verzija aplikacije u kojoj možete unijeti svoje podatke ako želite postati dostavljač ili ako želite naručiti dostavu. 

S obzirom na to da će pomoć zasigurno često biti potrebna starijima koji se možda ne znaju služiti aplikacijama, uskoro će biti dostupni telefonski brojevi na koje će se moći javljati ljudi kojima je potrebna pomoć.

Osim što pomažu starijima, neki članovi grupe jučer su nosili hranu i piće ljudima koji su zapeli na granici po više od 20 ili 30 sati, a nesebično se dijele i Wi-Fi, lozinke TV-pretplata te linkovi na kojima se mogu besplatno gledati filmovi ili drugi zabavni sadržaji, a sve u svrhu što lakšeg i zabavnijeg preživljavanja samoizolacije.

Iako je volja za pomaganjem kao i ovako munjevita i nesebična organizacija više nego pohvalna, svi koji primaju ili pružaju pomoć moraju se strogo držati uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, što se nalazi u informacijama grupe koje svakako treba pročitati!
FOTO: FACEBOOK