LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obavijest iz knjižnice

GISKO i zagrebački NSK imaju nove informacije za korisnike

Osječki GSK radit će po redovitom radnom vremenu, a u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici ublažavaju se neke mjere opreza.

Osječki GSK radit će po redovitom radnom vremenu, a u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici ublažavaju se neke mjere opreza.

S obzirom na to da je epidemiološka situacija u zadnje vrijeme iznimno povoljna te da će zbog toga ukinuti još neke mjere, a neke možda dodatno ublažiti, ništa drugačije ne događa se ni u knjižnicama diljem Hrvatske. Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu objavila je nove uvjete korištenja usluga Knjižnice prema ograničenome sustavu rada koji vrijede od danas, dok je Gradska i sveučilišna knjižnica u Osijeku obavijestila korisnike o novom radnom vremenu. 

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek

U Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek središnja Knjižnica i ogranci Knjižnice od utorka, 9. lipnja 2020. godine, radit će od 08:00 do 19:30.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu

Knjižnica se više neće zatvarati zbog dezinfekcije te će u njoj istodobno moći boraviti do 240 osoba. Tijekom korištenja usluga Knjižnice korisnici su obvezni koristiti košarice te pri svakome izlasku iz korisničkoga prostora u predvorje Knjižnice ponijeti sa sobom sve svoje stvari.

Caffe bar NSK otvoren je za korisnike od ponedjeljka do petka od 08:00 do 15:30, a uskoro bi trebao biti otvoren i Restoran. Čitaonice na 1, 3. i 4. katu, kao i čitaonice u zbirkama građe posebne vrste, otvorene su za korisnike, dok će prostori na nultoj razini i polukatu do daljnjega ostati zatvoreni. Korisnici će do 15 sati moći koristiti stanku za rad u čitaonici u trajanju do sat vremena te za to vrijeme ostaviti svoje stvari na mjestu za rad koje im je dodijeljeno. 
 
Kako obavještavaju iz NSK, popunjenost mjesta u čitaonicama i nadalje će se moći pratiti preko posebne aplikacije te provjeriti upućivanjem upita Informacijskomu centru ili telefonskoga poziva na broj 01/6164-002. Za korištenje soba za studijski rad potrebno je unaprijed se prijaviti na broj telefona 01/6164-065.

Dodatne informacije možete potražiti na poveznici.
FOTO: PIXABAY