LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt Fakulteta, Sveučilišta i Grada Osijeka

Osijek postaje bogatiji za 20 dentalnih ambulanti – studenti i doktori na jednom mjestu

Dentalne ambulante gradit će se na prostoru sadašnjih garaža za tenkove i time će se studij dentalne medicine dovesti do najviše razine.

Dentalne ambulante gradit će se na prostoru sadašnjih garaža za tenkove i time će se studij dentalne medicine dovesti do najviše razine.

Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, Sveučilište u Osijeku, Dom zdravlja i Osječko-baranjska županija ujedinili su se u projektu u sklopu kojega će se otvoriti dvadeset dentalnih ambulanti, piše Glas Slavonije.

Kako je za Glas Slavonije otkrio prof. dr. sc. Aleksandar Včev, dekan Fakulteta, studij dentalne medicine u Osijeku napravljen je po uzoru na ljubljanski, pa se razlikuje od zagrebačkog i riječkog. Prve tri godine studija bazirane su na medicinskim predmetima, na četvrtoj počinje dentalna medicina, na petoj je 96% programa samo dentalna medicina i počinje klinički dio kada studenti vježbaju na pacijentima. 

Novim projektom cilj je ujediniti dentalnu medicinu na jednom mjestu, kao što je to bilo 80-ih godina prošlog stoljeća, što se planira napraviti na prostoru kampusa, i to u bivšoj garaži za tenkove. Jedini je problem što se prvo mora ići prema Gradu Osijeku za zahtjevom za izmjenu Detaljnog urbanističkog plana jer su garaže u urbanističkom planu ucrtane kao zelene površine, ne postoje kao objekt.
– Mi već imamo stabilan objekt kojemu samo treba staviti ovojnicu i krov te ga opremiti iznutra. Riječ je inače o objektu širine devet i duljine 100 metara u kojem će se nalaziti 20 ambulanti. Do objekta bi se dolazilo s Vukovarske ulice i sa strane Ulice cara Hadrijana, a ispred je predviđen prostor za veliko parkiralište. Kako će zgrada biti prizemnica, pristup objektu je jednostavan. Cijeli bi projekt mogao biti gotov do sredine sljedeće godine. – naglašava prof. Včev.
Na kraju je dekan dodao da je prednost projekta to što će svi doktori i specijalisti dentalne medicine pacijentima biti dostupni na jednom mjestu, pa tako doktori postaju dio Fakulteta, a studenti na pacijentima mogu obavljati klinički dio nastave.
FOTO: UNSPLASH