LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Advent u srcu Slavonije

Osijek će ponovno zablistati u božićnom ruhu

Advent u Osijeku ove se godine vraća još raskošniji. Treću godinu zaredom u srcu Slavonije oživljava se duh Božića uz mnoštvo popratnog sadržaja za sve posjetitelje.

Advent u Osijeku ove se godine vraća još raskošniji. Treću godinu zaredom u srcu Slavonije oživljava se duh Božića uz mnoštvo popratnog sadržaja za sve posjetitelje.

Od Božića do Božića ima godina pjeva Igor Delač u svima poznatoj božićnoj pjesmi. Iako se često čini kao da taj Božić nikako da dođe, godina dana skoro je prošla i blagdanski duh polako se uvlači u sve naše gradove. Advent je čarobno vrijeme u kojemu uživamo u božićnim pjesmama ispijajući kuhano vino na osvijetljenim štandovima adventskih sajmova.

Iako nije raskošan poput zagrebačke verzije, advent u Osijeku odiše posebnom toplinom u ovo hladnije predbožićno doba već treću godinu zaredom. Ako se nađete u blizini, svakako svratite i budite dio osječke adventske priče.

Događanja počinju prvog adventskog vikenda. Glavni sajam smješten je na Trgu Svetog Trojstva u staroj gradskoj jezgri Tvrđi. Tamo se svaki dan možete prošetati šumom borova i ukrašenih štandova, zastati i zagrijati se uz starinske peći na drva, probati osječko božićno pivo i mnoge slavonske delicije. Od ove godine na sajmu će se postaviti barokni ringišpil i karuseli, a kome nedostaje inspiracije za ukrašavanje bora, može je pronaći na prvom Međunarodnom festivalu božićnih drvaca.

Za one koji vole iznenađenja, dobivati darove ili darivati, na info pultu sajma mogu ostaviti nešto što su kupili kao dar strancu u zamjenu za bon koji će drugom prilikom dati i dobiti dar od nekoga drugoga.

S glavnog trga polazi božićni tramvaj ukrašen s 30 000 lampica, a, kao i svake godine, Moto mrazovi provozat će se ulicama grada u subotu 3. prosinca. Naravno, ništa ne bi bilo potpuno bez bogatog glazbenog programa ispunjenog obradama božićnih pjesama. Na koncertima će zapjevati osječki slavuji poput Mije Dimšić i grupe Akvarel, a posjetitelji će moći uživati i u zvucima jazza.

Ovaj sajam koji glasi kao najromantičniji božićni sajam u Hrvatskoj pripremio je ponešto za svakoga. Uz tradicionalne specijalitete i običaje, puno smijeha i zabave najljepši dio godine postat će još ugodniji i nezaboravniji. Za dodatne informacije i novosti pratite službenu Facebook stranicu Adventa u Osijeku.

FOTO: FACEBOOK