LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
HACK-A-THON 20

Osigurano 20 000 kn za mlade ljubitelje programiranja i robotike

Do 15. siječnja primaju se prijave za sudjelovanje na 24-satnom natjecanju HACK-A-THON 20. Za najbolje mlade osiguran je nagradni fond od 20 000 kuna.

Do 15. siječnja primaju se prijave za sudjelovanje na 24-satnom natjecanju HACK-A-THON 20. Za najbolje mlade osiguran je nagradni fond od 20 000 kuna.

Hotel Krilo pokreće svoj prvi HACK-A-THON 20! Namijenjen je mladima, a održat će se od 17. do 19. siječnja 2020. u prostorijama hotela.

– HACK-A-THON 20 je 24-satno natjecanje za kreiranje inovativnog rješenja, odnosno aplikacije koja će upravljati robotom na jednu od zadanih tema. Teme su tajne do početka HACK-A-THONA. Za sada se zna da će biti ponuđeno nekoliko tema, odnosno zadataka na izbor, ovisno o preferencijama i znanjima natjecatelja. Po isteku hackathona, svi će timovi pred stručnim žirijem prezentirati svoje funkcionalno rješenje odabrane teme uz pomoć AlphaBota na inovativan i zanimljiv način. – stoji u službenom priopćenju.

Svaki tim može imati od 2 do 5 članova. Samostalno odabiru jednu od dvije ponuđene kategorije u kojima se žele natjecati:

  1. AlphaBot
  2. AlphaBot + mobile app

Od opreme trebaju ponijeti samo svoje prijenosno računalo, a ostalo će osigurati organizator – smještaj, hranu, piće, grickalice, sve potrebno za zabavu... Hotel je osigurao i bogat fond novčanih nagrada, čak 20 000 kuna!

– Glavni su ciljevi ovakvih natjecanja poticanje mladih na kreativnost, inovativnost i stjecanje iskustva rada u timu, ali i pod pritiskom jer ipak trebaju unutar 24 sata iznjedriti originalnu aplikaciju koja će biti iskoristiva u široj primjeni. – rekao je Marin Cokarić, direktor Hotela Krilo.

Valja naglasiti da će natjecatelji imati na raspolaganju stručne mentore, a kako bi se što kvalitetnije fokusirali na zadatak, očekuju ih i iznenađenja. 

Prijave za sudjelovanje primaju se na poveznici do srijede, 15. siječnja 2020. 

FOTO: PIXABAY