LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Udruga Impress

Organiziraju se radionice u sklopu projekta Savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji

U sklopu projekta Savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održat će se još tri radionice.

U sklopu projekta Savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održat će se još tri radionice.

U sklopu projekta Savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, udruga Impress organizacijom online edukativnih radionica nastoji podići znanje i svijest o pravima žrtava nasilja u obitelji te osigurati dostupnost informacija široj javnosti.

Prvih pet online radionica održala je psihologinja i psihoterapeutkinja te voditeljica psihološkog centra Putokaz, Jasna Per-Kožnjak. Prva online radionica u sklopu projekta održala se 9. lipnja pod nazivom Razumijevanje obiteljskog nasilja. Druga radionica, Vrste i posljedice nasilnog ponašanja održana je 16. lipnja, a treća 30. lipnja, pod nazivom Metode psihosocijalnog tretmana u Hrvatskoj. Posljednje dvije, Utjecaj ljutnje na nasilno ponašanje te Stres i kognitivno suočavanje održale su se 21. srpnja te 3. kolovoza.

Sljedećih pet radionica održava Božidar Nikša Tarabić, psiholog i student doktorskog studija. Dvije raadionice organizirane su 14. rujna, Neuropsihologija stereotipa, predrasuda i diskriminacije te Obrambene atribucije, na kojima su se dotaknula sljedeća pitanja: Kako spoznajemo svijet oko sebe? Što su to stereotipi, što su predrasude, a što diskriminacija i koja je njihova uloga u svakodnevnom životu? Ponašamo li se uvijek sukladno onome za što vjerujemo da je ispravno ponašanje? Kako uvjerenja koja imamo oblikuju način na koji tumačimo što se dogodilo? Kada ćemo odgovornost za učinjeno ili u slučaju da se dogodilo nešto loše pripisati počinitelju, a kada žrtvi?

Navedene aktivnosti održale su se preko platforme Zoom u trajanju od 45 minuta do 2 sata. U sklopu projekta Savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koji je pod financijskom podrškom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, organizirat će se još tri radionice. 

FOTO: UNSPLASH