LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prilika za STEM-ovce

Organizira se besplatna STEM škola u Šibeniku, svi troškovi pokriveni

Mladima će se približiti teme ljetne škole sa svrhom stjecanja novih znanja i praktičnog rada u području robotike, novih tehnologija, programiranja, upravljanja dronovima i klaibriranja dronova na računalu, design thinkinga i sl.

Mladima će se približiti teme ljetne škole sa svrhom stjecanja novih znanja i praktičnog rada u području robotike, novih tehnologija, programiranja, upravljanja dronovima i klaibriranja dronova na računalu, design thinkinga i sl.

ODRAZ - Održivi razvoj zajednice poziva mlade i studente studijskih programa u STEM područjima visokih učilišta u Hrvatskoj da iskoriste jedinstvenu priliku i prijave se na besplatnu “STEM školu za mlade” koja će se od 27. do 30. rujna 2022. održati u prostoru Kampusa na šibenskoj Tvrđavi sv. Ivana. Polaznici ljetne škole imat će priliku baviti se temama kao što su STEM/STEAM, programiranje, robotika, makerspacedesign thinking,  klimatske promjene i sl. Ljetnu školu organizira ODRAZ u suradnji s partnerima u sklopu projekta STEM za održivu budućnost. Rok za prijavu je  5. rujna 2022.

 

Cilj ljetne škole je pružiti mladima (studentima) mogućnost izvaninstitucionalne edukacije i sudjelovanja u interaktivnim radionicama uz pomoć i vodstvo mentora. Mladima će se približiti teme ljetne škole sa svrhom stjecanja novih znanja i praktičnog rada u području robotike, novih tehnologija, programiranja, upravljanja dronovima i klaibriranja dronova na računalu, design thinkinga i sl. Najveća korist za mlade očituje se u mogućnosti praktičnog rada u manjim grupama tijekom radionica.

 

Tko se može prijaviti?

Ljetna škola je namijenjena studentima i budućim studentima studijskih programa u STEM područjima te predstavnika organizacija civilnog društva mladih s područja cijele Republike Hvratske.  Na ljetnoj školi mogu sudjelovati mladi u dobi od 18 do 29 godina.

Prijava mora sadržavati:

  • popunjeni online obrazac prijave
  • motivacijsko pismo u kojem prijavitelj objašnjava zašto je dobar kandidat/kinja za sudjelovanje na ljetnoj školi (u sklopu online prijave)

– S obzirom na ograničen broj mjesta (20 sudionika), pri odabiru sudionika vodit ćemo računa da okupimo polaznike iz različitih studijskih programa i STEM područja, pri čemu ćemo posebno uzeti u obzir motivacijsko pismo (pitanje u online obrascu) svakog prijavljenog. Nakon isteka roka za prijavu, svi prijavljeni će putem elektroničke pošte biti obaviješteni o statusu svoje prijave. – poručuju organizatori.

Opis aktivnosti

Četverodnevna radionica interaktivnog tipa uz podršku mentora iz udruge Radiona, Veleučilišta u Šibeniku, ODRAZ-a i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

 

Troškovi edukacije

Sve troškove (prijevoza, smještaja i prehrane) pokriva organizator Ljetne škole.

Napomena: refundirat će se samo troškovi karte javnog prijevoza (ne uključuje naknadu troškova dolaska osobnim vozilom).

 

Dan otvorenih vrata

U sklopu ljetne škole održat će se i Dan otvorenih vrata na kojem će biti održano predstavljanje Teslinog transformatora, radionice programiranja za sve zainteresirane mlade sa šibenskog područja, kalibriranja i upravljanja dronom te s arduino mikrokontrolerima.

 

Smještaj

Kampus Tvrđave sv. Ivana, Put Tanaje 29, 22000 Šibenik

Kampus šibenske Tvrđave sv. Ivana je smješten unutar najviše i površinom najveće šibenske kopnene utvrde. Nedavno je otvoren nakon kompleksne obnove. Ima 14 spavaonica, tri suvremeno opremljene učionice, prezentacijski prostor te zajedničke prostorije za druženje i odmor. Predviđen je za razvoj edukacijskog turizma i namijenjen isključivo organiziranim grupama studenata, učenika, mladih stručnjaka i umjetnika koji u Šibenik dolaze u okviru studijskih posjeta, terenske nastave i razmjene.

FOTO: UNSPLASH