LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svijet iluzija

Optičke varke Muzeja iluzija useljavaju se u još jedan grad

Nakon što je Muzej iluzija privukao brojne zagrebačke posjetitelje, čini se da će uskoro uveseljevati Zadrane i njihove turiste.

Nakon što je Muzej iluzija privukao brojne zagrebačke posjetitelje, čini se da će uskoro uveseljevati Zadrane i njihove turiste.

Premda se Zagreb može pohvaliti čitavim nizom muzeja u kojima su izložene mnogobrojne vrijedne zanimljivosti, muzej iz Ilice 72 već neko vrijeme ne silazi s top ljestvice posjećenosti. Ne radi se o iluziji, nego o Muzeju iluzija.

Upravo na spomenutoj adresi svakog dana od 9 do 22 sata možete uživati u najvećoj zbirci holograma u ovom dijelu Europe. Tu možete organizirati nezaboravne rođendanske proslave ili kupiti iluzije i ponijeti ih sa sobom.

Oduševit će vas zbunjujući svijet u koji ćete uroniti i nećete moći vjerovati svojim očima. Ovoliko suvremen nije ni Muzej suvremene umjetnosti. Osim što ćete se zabaviti, naučit ćete pregršt informacija o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i cjelokupnoj znanosti.

Do sada su se na dva kata izložene atrakcije poigravale s percepcijom brojnih Zagrepčana i turista, a čini se kako će se optičke varke useliti u još jedan grad.

Naime, Zadar bi također mogao postati domaćin ovom svjetskom trendu sudeći prema informacijama s Facebook stranice. Kako će izgledati još nije poznato, ali se da naslutiti da Zadrane očekuje vortex tunel kojeg ni metropola nema.

 

 

FOTO: MUZEJ ILUZIJA