LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tri mjere potpore

Općina u Zagorju nudi 40 tisuća eura bespovratnih sredstava za rješavanje stambenog pitanja mladih

Prijave su otvorene za mlade obitelji koje nemaju drugi stan ili kuću u vlasništvu i koje se prvi put suočavaju s rješavanjem stambenog pitanja.

Prijave su otvorene za mlade obitelji koje nemaju drugi stan ili kuću u vlasništvu i koje se prvi put suočavaju s rješavanjem stambenog pitanja.

Općina Marija Bistrica raspisala je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava s ciljem poticanja rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji u 2024. godini. Prijave su otvorene za mlade obitelji koje nemaju drugi stan ili kuću u vlasništvu i koje se prvi put suočavaju s rješavanjem stambenog pitanja.

Mlade obitelji uključuju one s djecom, jednoroditeljske obitelji i samohrane roditelje. Da bi se smatrali mladom obitelji, barem jedan od partnera ne smije biti stariji od 40 godina na dan raspisivanja poziva. Samci nisu prihvatljivi korisnici mjera.

U Vinkovcima mladić prevaren preko društvene mreže, nasanjkali ga, a onda mu i prijetili


 

Tri mjere potpore


Prva mjera uključuje sufinanciranje gradnje obiteljske kuće, s mogućnošću dobivanja do 50% prihvatljivih troškova, odnosno najviše 3981,68 eura. Druga mjera odnosi se na sufinanciranje kupnje obiteljske kuće ili stana, također do 50% kupoprodajne cijene, a najviše 3981,68 eura. Treća mjera pruža financijsku pomoć za poboljšanje kvalitete stanovanja kroz rekonstrukciju obiteljskih kuća, s mogućnošću dobivanja do 50% prihvatljivih troškova, odnosno najviše 2654,46 eura.

Meta uvodi „tinejdžerske račune” na Instagramu. Što to znači za najmlađe korisnike?



Zahtjevi se podnose isključivo na propisanim obrascima koji su dostupni na mrežnoj stranici Općine Marija Bistrica. Prijave se mogu poslati preko pošte preporučeno ili dostaviti osobno na adresu Općine Marija Bistrica.

Grad Zagreb daje besplatne zdravstvene usluge za mlade: brinite o spolnom zdravlju



Rok za dostavu zahtjeva je 7. listopada 2024. godine, a zahtjevi će se razmatrati prema redoslijedu zaprimanja. Sredstva će biti dodjeljivana do iscrpljenja dostupnog iznosa od 40 tisuća eura. Ako ostane manji iznos sredstava, bit će dodijeljen iznos u skladu s preostalim sredstvima.
IZVOR: OPĆINA MARIJA BISTRICA
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA