LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska podrška učenicima

Općina iz Zagorja sufinancira troškove smještaja i prehrane učenika u učeničkim domovima te nabavu udžbenika

Pravo na sufinanciranje imaju učenici koji su upisani i redovito pohađaju srednju školu na području Republike Hrvatske, a pritom moraju ispunjavati određene uvjete

Pravo na sufinanciranje imaju učenici koji su upisani i redovito pohađaju srednju školu na području Republike Hrvatske, a pritom moraju ispunjavati određene uvjete

Općina Stubičke Toplice i ove godine nastavlja pružati financijsku podršku učenicima srednjih škola kroz sufinanciranje troškova smještaja i prehrane u učeničkim domovima za školsku godinu 2024./2025. Općina će pokrivati dio troškova s iznosom od 40 eura mjesečno, za razdoblje od 9. rujna 2024. godine do 13. lipnja 2025. godine.

Pravo na sufinanciranje imaju učenici koji su upisani i redovito pohađaju srednju školu na području Republike Hrvatske, a pritom moraju ispunjavati određene uvjete. Učenik mora imati prebivalište na području Općine Stubičke Toplice, a barem jedan od roditelja ili skrbnika također mora imati prebivalište na istom području na dan donošenja odluke.

Grad Sinj osigurava pomoć za kupnju udžbenika srednjoškolcima, prijave su krenule jučer



Za ostvarivanje tog prava roditelji ili skrbnici učenika dužni su podnijeti zahtjev Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Stubičke Toplice na propisanom obrascu, zajedno s potrebnom dokumentacijom. Ta dokumentacija uključuje potvrdu o upisu u srednju školu, presliku ugovora o smještaju, izjavu da učenik ne ostvaruje drugu subvenciju te dokaze o prebivalištu učenika i roditelja ili skrbnika.

Država i ove godine sufinancira udžbenike i obroke za učenike, ali i dodatne obrazovne materijale za neke


 

Sufinancirat će se i nabava udžbenika za srednjoškolce


Osim sufinanciranja troškova smještaja, Općina Stubičke Toplice donijela je odluku o sufinanciranju nabave udžbenika za učenike srednjih škola. Učenici mogu ostvariti pravo na sufinanciranje udžbenika u iznosu od 60 eura po učeniku, pod uvjetom da oni i njihovi roditelji ili skrbnici imaju prebivalište na području Općine Stubičke Toplice.

Ministarstvo financira projekte u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima



Da bi ostvarili to pravo roditelji ili skrbnici učenika moraju podnijeti zahtjev Jedinstvenom upravnom odjelu općine, uz predočenje originalnog računa za kupljene udžbenike, dokaza o prebivalištu i potvrde o statusu redovitog učenika. U slučaju jednoroditeljske obitelji, potrebno je dostaviti i dokaz o razvodu, smrti ili postupku za razvod braka. Zahtjevi se podnose do 30. rujna 2024. godine.
IZVOR: OPĆINA STUBIČKE TOPLICE
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA