LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu

Održano drugo izdanje konferencije BSides Zagreb

U Srcu se okupio više od sto stručnjaka i entuzijasta računalne sigurnosti koji su raspravljali o aktualnim temama i problemima iz navedenog područja.

U Srcu se okupio više od sto stručnjaka i entuzijasta računalne sigurnosti koji su raspravljali o aktualnim temama i problemima iz navedenog područja.

U Sveučilišnom računskom centru Sveučilišta u Zagrebu je u petak, 1. ožujka održano drugo izdanje konferencije BSides Zagreb. Konferencija je nastala s ciljem razmjenjivanja znanja te poticanja na raspravu o aktualnim temama, trendovima i problemima iz područja informacijske sigurnosti.

Sudionici su tijekom jednodnevne konferencije imali priliku sudjelovati u nizu od osam predavanja. Govorilo se o primjeni umjetne inteligencije u sigurnosnom kontekstu, ulozi kriptografije u razvoju malwarea te o mnogim drugim srodnim temama, a sve s ciljem pronalaska rješenja za pravovremeno djelovanje u obrani protiv kibernetičkih napada koji su sve češći i sve lukaviji.

Konferenciju su vodili predavači: Mackenzie Jackson iz GitGuardiana, Bojan Ždrnja iz Infiga, Zhassulan Zhussupov iz MSSP LABa, Vlatko Košturnjak iz Diverta, Michel de Crevoisier, Alexander Peslyak iz Openwalla, Daniel Kapellmann Zafra iz Google Mandianta te Davor Frkat iz Bosch Engineeringa. 

Ravnatelj Srca Ivan Marić je u svojem govoru skrenuo pozornost na napore koje Srce ulaže u implementaciju najviših standarda računalne sigurnosti u infrastrukture i digitalne usluge koje razvija i održava te stavlja na raspolaganje akademskoj i znanstvenoj zajednici.
FOTO: SVEUČILIŠNI RAČUNSKI CENTAR SVEUČILIŠTA U ZAGREBU