LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Društveni hackathon

Održan Hack4Split 2022: pregršt talenta i dobrih ideja došlo do izražaja

Za najbolja rješenja podijeljene su i kreativne nagrade.

Za najbolja rješenja podijeljene su i kreativne nagrade.

Iza nas je još jedno uspješno izdanje Hack4Split društvenog hackathona kojem je cilj pronalazak i provedba društveno korisnih rješenja za dobrobit i napredak naše lokalne zajednice, koristeći se prednostima moderne tehnologije!

U subotu i nedjelju, 9. i 10. travnja, u organizaciji Poduzetničkog centra Split i Studentskog poduzetničkog inkbubatora, zajedno s partnerima, u SPINIT inkubatoru održan je ovogodišnji Hack4Split hackathon koji je okupio čak 10 timova s 45 sudionika koji su u veseloj i proaktivnoj atmosferi radili na raznim društvenim problemima.

 

Peto izdanje hacakthona na jedno mjesto je okupilo veliku koncentraciju talenta i dobrih ideja koji su rezultirali odličnim projektima s primjenom u raznim društvenim i gospodarskim sferama, a sa zajedničkim nazivnikom - upotrebom modernih tehnologija. Redom su se prezentirali sljedeći projekti:

  • Nerthus: web-platforma za pošumljavanje koja spaja poslovni sektor i organizacije civilnog društva s ciljem smanjenja CO2 emisija koje stvaramo kao društvo.
  • Srce: virtualni dnevnik koji olakšava rad udrugama koje rade na unaprjeđenju kvalitete života ranjivih skupina.
  • Mirna: web-aplikacija za pružanje podrške žrtvama svih oblika nasilja.
  • SeaID: aplikacija za prepoznavanje morskih organizama.
  • Evala: interaktivni digitalni vodič koji nudi autentičan pogled na Split.
  • Fairchain: sustav glasanja temeljen na blockchain tehnologiji.
  • HealthPlus: unaprjeđenje medicinskog sustava aplikacijom za rezervaciju i komunikaciju između pacijenata i doktora
  • Fish4All: digitalna ribarnica koja optimizira prodaju svježe ribe i morskih plodova
  • Pitaj studenta: forumska aplikacija za lakši pristup informacijama o fakultetima Sveučilišta u Splitu
  • PYBO: IOT rješenje napravljeno na bazi Lego gradivnih elemenata čija je svrha razvijanje znanja za sve dobne skupine kroz poticanje kreativnosti i rješavanje problema.

Za najbolja rješenja podijeljene su i kreativne nagrade. Timu “Pitaj studenta” čiji su članovi većinom još u srednjoškolskim klupama, za iskazani trud i proaktivnost dodijeljena je posebna nagrada kao poticaj u vidu dodatnih edukacija i usavršavanja u poslovnom i IT području. Tim “HealthPlus” u dva dana hacakthona pokazao je najveći napredak i predanost te su nagrađeni u kategoriji “najproduktivniji tim”. Tim “Nerthus” osvojio je nagradu u kategoriji “tima s najboljim dizajnom”. Nakon toga, usljedilo je proglašenje najbolja 3 projekta razrađena za vrijeme hackathon , i to redom:

  • prvo mjesto podjelili su timovi “Evala” i “Fish4All”
  • drugo mjesto pripalo je timu “PYBO”
  • treće mjesto pripalo je timu “SeaID”

Osim radnog i natjecateljskog dijela hackathona održana je i radionica za sudionike na temu “Is e-mail marketing dead?”, a koju je održala Martina Šepić, direktorica tvrtke Webpower Adria. Sudionici su dobili uvid u e-mail marketing i kako ga koristiti za povećanje prodaje te upravljanje odnosima s klijentima.

 

Hack4Split je organiziran u sklopu projekta sufinanciranog sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

FOTO: PRESS