LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Znanstvenoistraživački projekti

Odobreni novi ciklusi hrvatsko-austrijskih i hrvatsko-njemačkih znanstvenoistraživačkih projekata

Tijekom prosinca 2019. godine odobren je deveti ciklus hrvatsko-austrijskih i petnaesti ciklus hrvatsko-njemačkih znanstvenoistraživačkih projekata za 2020. i 2021. godinu.

Tijekom prosinca 2019. godine odobren je deveti ciklus hrvatsko-austrijskih i petnaesti ciklus hrvatsko-njemačkih znanstvenoistraživačkih projekata za 2020. i 2021. godinu.

Zajedničko povjerenstvo za znanstveno-tehničku suradnju o provedbi Ugovora o znanstveno-tehničkoj suradnji iz 2003. godine između Vlade Republike Hrvatske i Savezne vlade Republike Austrije održalo je 3. prosinca 2019. godine elektronske konzultacije. Predstavnici iz ministarstava dvaju država potpisali su Protokol o odabiru projekata koji su prijavljeni na devetom ciklusu natječaja koji je trajao tijekom ožujka, travnja i svibnja 2019. godine, objavilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Od ukupno 27 valjanih prijedloga odabrano je 19 projekata koje će obje strane sufinancirati s maksimalno 3500 eura i odvijat će se u trajanju od dvije godine Osim spomenutih projekata postignut je dogovor i oko radnih programa za 2020. i 2021. godinu, a očekuje se kako će sljedeći natječaj za prijavu hrvatsko-austrijskih znanstvenoistraživačkih projekata biti objavljen u ožujku 2021. godine.

Krajem prosinca, odnosno 19. prosinca 2019. godine, odobren je i novi ciklus hrvatsko-njemačkih znanstvenoistraživačkih projekata. Ova suradnja između Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Njemačke službe za akademsku razmjenu (DAAD) dio je Programa zajedničkog poticanja razmjene sudionika u projektima, koji je potpisan 2005. godine  

Petnaesti ciklus natječaja za odobrene hrvatsko-njemačke projekte trajao je tijekom svibnja i lipnja 2019. godine, a prihvaćeno je deset od ukupno 18 primljenih projektnih prijedloga. Hrvatska će odabrane projekte u naredne dvije godine sufinancirati iznosom od maksimalno 3000 eura godišnje, a Njemačka najviše 5500 eura godišnje po projektu. Sljedeći natječaj za prijavu hrvatsko-njemačkih znanstvenoistraživačkih projekata planiran je za travanj 2020. godine.

FOTO: PIXABAY