LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mjere opreza

Odlučite li spremati ispite ili pisati radove u knjižnici, pripremite maske!

Dvije knjižnice obavijestile su korisnike o obveznom nošenju maski za lice tijekom boravka u knjižnici.

Dvije knjižnice obavijestile su korisnike o obveznom nošenju maski za lice tijekom boravka u knjižnici.

Nakon obveznog nošenja maski za lice u javnom prijevozu, došlo je do primjenjivanja te mjere opreza u još nekim javnim objektima. Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Knjižnica Fakulteta organizacije i informatike, uz dezinfekciju ruku, zahtijevaju i nošenje maske za lice. 

Radno je vrijeme Knjižnice FOI-ja od 7 do 17 sati, a prilikom ulaska u zgradu korisnici moraju dezinficirati ruke i nositi masku te u Knjižnici držati propisanu fizičku distancu. Kako stoji u obavijesti, u čitaonici je potrebno pridržavati se najviših higijenskih standarda te držati razmak ograničenog broja korisnika i ograničenog broja djelatnika, dok je za rad u čitaonici potrebna najava i rezervacija radnog mjesta. Više informacija možete pronaći na poveznici.

Zagrebački NSK svoje je korisnike također obavijestio o obveznom nošenju maski, a ta će se mjera početi provoditi tek od ponedjeljka, 6. srpnja. Korisnici će masku morati nositi prilikom kretanja Knjižnicom i pri ulasku u Knjižnicu, no za radnim mjestom nisu nužni držati masku na licu. Osim maski i dezinfekcije, korisnicima će se i dalje kao mjera opreza prije ulaska u Knjižnicu mjeriti tjelesna temperatura. Više informacija možete pronaći na stranici NSK.
FOTO: UNSPLASH