LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
King Sejong Institute

Odlična prilika za ljubitelje stranih jezika: naučite korejski!

King Sejong Institute u Splitu će nuditi pet tečajeva korejskog jezika i kulture. Tečajevi su organizirani u tri razine - početnoj, srednjoj i tečaju korejske kulture.

King Sejong Institute u Splitu će nuditi pet tečajeva korejskog jezika i kulture. Tečajevi su organizirani u tri razine - početnoj, srednjoj i tečaju korejske kulture.

Institucija, koja nosi ime po Sejongu Velikom - izumitelju korejske abecede, ima za cilj širenje korejskog jezika i kulture diljem svijeta, a sada će svoje aktivnosti započeti i u Splitu. Osnivanje King Sejong Institute na Filozofskom fakultetu u Splitu predstavlja važan korak u suradnji između Hrvatske i Južne Koreje te pruža priliku svim zainteresiranima da se upoznaju s korejskim jezikom i kulturom te doprinese jačanju kulturnih veza između ovih dviju zemalja.

Filozofski fakultet u Splitu već dugi niz godina uspješno surađuje s Južnom Korejom kroz Centar za komparativne i korejske studije, koji je od 2017. godine financiran od strane Korean Studies Promotion Services (KSPS). Kroz projekte ovog Centra, istraživane su teme vezane uz korejsku kulturu, književnost, film, medije te organizirane znanstvene konferencije i umjetnički projekti koji su predstavili bogatstvo i raznolikost obiju kultura.

Zagrebačko sveučilište ostvarilo povijesni uspjeh na međunarodnoj rang-ljestvici, Sveučilište u Splitu zabilježilo veliki pad



Osnivanje King Sejong Institute na Filozofskom fakultetu predstavlja vrhunac dosadašnje suradnje. Akreditacijski posjet u svibnju potvrdio je da Filozofski fakultet u Splitu ispunjava sve potrebne uvjete za osnivanje ovog Instituta. Početkom srpnja potpisan je ugovor koji službeno označava početak ove suradnje.

U Splitu se održava ljetna škola o etičnosti ekonomskih procesa, raspodjeli bogatstva i doprinosima nauka Crkve


King Sejong Institute u Splitu će nuditi pet tečajeva korejskog jezika i kulture, koji počinju s provedbom 2. rujna 2024. godine na adresi Poljička cesta 35. Tečajevi su organizirani u tri razine - početnoj, srednjoj i tečaju korejske kulture. Svi tečajevi trajat će 15 tjedana s nastavom tri sata tjedno u poslijepodnevnim satima. Cijena svakog tečaja iznosi 60 eura, uključujući sve potrebne nastavne materijale, a polaznici će nakon završetka tečaja dobiti diplomu koja potvrđuje završenu razinu.

Predavanja će voditi educirani izvorni govornici s potrebnim kvalifikacijama za provedbu nastave. Prijave su otvorene do 23. kolovoza 2024. godine, a zainteresirani polaznici se mogu prijaviti popunjavanjem obrasca za prijavu i dostavom potvrde o uplati. 

IZVOR: SVEUČILIŠTE U SPLITU
FOTO: FREEPIK /ILUSTRACIJA