LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zagreb

Odgađa se novi sustav odvoženja otpada u Zagrebu

Na redovnoj konferenciji za novinare zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević osvrnuo se na novi sustav odvoza otpada u Zagrebu koji je trebao započeti 1. srpnja. No, sve se odgađa.

Na redovnoj konferenciji za novinare zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević osvrnuo se na novi sustav odvoza otpada u Zagrebu koji je trebao započeti 1. srpnja. No, sve se odgađa.

Iako se već neko vrijeme špekulira o tome kako će se odgoditi novi sustav za otpad u glavnom gradu, na redovnoj konferenciji za novinare gradonačelnik Tomislav Tomašević sada je to i službeno potvrdio, prenosi Green.hr.

Provođenje novog sustava kada je u pitanju otpad u Zagrebu od samog je početka izazvao veliki interes javnosti, a s njim je trebalo započeti prvim danom srpnja.

– Što se tiče uvođenja novog modela, podsjetit ću da je to jedan od najambicioznijih projekata u odvozu, Zagreb je jedini grad koji je krenuo u tom smjeru. Imamo desetak paralelnih procesa na kojima radimo i želimo da sustav bude dobro pripremljen, no ići ćemo na odgodu do 1. listopada – izjavio je zagrebački gradonačelnik te dodao kako se ovaj datum više neće mijenjati.

Sve je dakle pomaknuto za tri mjeseca do kad bi sve trebalo biti spremno za novu eru zagrebačkog sortiranja i odvoza smeća kojom mnogi nisu pretjerano zadovoljni. Kako će cijeli sustav pratiti i specijalizirane vrećice, Tomašević je istaknuo da su se Konzum, Tisak i Spar javili za distribuciju vrećica po minimalnoj marži.

– Radi se o minimalnoj marži od 25 lipa po vrećici i nadamo se da će se pridružiti i drugi lanci. Cijena se ne mijenja, iznosi dvije kune za 10 litara, 4 za 20 litara i osam za 40 litara. Bez obzira na inflaciju, držimo se cijene koja je minimalna i u tom smo smislu zadovoljni – tvrdi gradonačelnik Zagreba koji se osvrnuo i na vozni park Čistoće u kojem već pet godina nema novih kamiona za odvoz smeća.

FOTO: UNSPLASH