LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Knjižnice grada Zagreba

Od sutra se mijenja duljina roka posudbe u zagrebačkim knjižnicama

Nakon ljetnih rokova posudbe, vraća se uobičajeni sustav posudbe građe. Također, korisnici koji žele produžiti rok posudbe imaju na raspolaganju nekoliko opcija.

Nakon ljetnih rokova posudbe, vraća se uobičajeni sustav posudbe građe. Također, korisnici koji žele produžiti rok posudbe imaju na raspolaganju nekoliko opcija.

Knjižnice grada Zagreba od sutra, 15. kolovoza, vraćaju uobičajeni sustav posudbe građe. Nakon ljetne posudbe koja je trajala 63 dana za knjige i igračke, korisnici će sada moći posuđivati ovu građu na razdoblje od 21 dana. Ova promjena omogućit će korisnicima da brže i lakše pristupaju novim knjigama i igračke, što je posebno važno s početkom nove školske godine. Također, ostala građa, uključujući audiovizualnu i elektroničku građu, kao i časopise, posuđivat će se na 10 dana umjesto do sada 21 dan.

Provjerite kako će zagrebačke knjižnice raditi preko ljeta


Korisnici koji žele produžiti rok posudbe imaju na raspolaganju nekoliko opcija. Produženje se može obaviti putem aplikacije eZaKi, koja omogućava jednostavno upravljanje posudbom iz udobnosti vlastitog doma. Osim toga, korisnici mogu zatražiti produženje i telefonskim putem, dok je osobni dolazak u knjižnicu također moguć za sve koji žele dodatno razgovarati s knjižničarima o svom izboru građe.

Novi model čitanja knjiga u zagrebačkim knjižnicama, uvodi se posudba zvučnih e-knjiga


Podsjećamo, zagrebačke knjižnice do kraja kolovoza rade po ljetnom radnom vremenu. Radno vrijeme knjižnica možete provjeriti na sljedećoj poveznici.

IZVOR: KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA