LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mjere opreza

Od sutra pod određenim uvjetima moguć odlazak na sportska natjecanja!

Od ponedjeljka, 15. lipnja, ponovno možemo odlaziti na utakmice i druga sportska natjecanja koja se održavaju na otvorenom.

Od ponedjeljka, 15. lipnja, ponovno možemo odlaziti na utakmice i druga sportska natjecanja koja se održavaju na otvorenom.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izradio je preporuke za održavanje sportskih natjecanja na otvorenom uz prisutnost gledateljstva, a kao što je to slučaj sa svime do sada, i prilikom prisustvovanja natjecanjima morat ćemo se pridržavati posebnih mjera.

Što se tiče gledateljstva, za svako će se natjecanje uspostaviti sustav vođenje evidencije prisutnih osoba radi lakšeg naknadnog epidemiološkog praćenja kontakata u slučaju pojave zaraze virusom SARS-CoV-2. Posjetitelji će morati dati svoje podatke: ime, prezime i telefonski broj.

Na tribinama će se sjediti tako da će gledateljstvo sjediti s razmakom od 1,5 metar, a preporuka je da maksimalan broj ne prelazi 1/3 kapaciteta na tribinama. Također, ljude bi trebalo rasporediti tako da ne sjede u redovima jedni iza drugih nego u svakom sljedećem redu osoba sjedi za dva mjesta pomaknuta udesno u odnosu na osobu u prethodnom redu.

Sportaši i djelatnici objekta trebali bi mjeriti tjelesnu temperaturu prije dolaska u objekt, dezinficirati ruke, svaki od sportaša trebao bi imati svoju bocu za tekućinu te bi svi trebali biti informirani, odnosno educirani o propisanim mjerama. Naravno, podrazumijeva se i preporuka držanja fizičke distance, dezinfekcija prostora i zaposlenicima nošenje maske za lice kada je to moguće. Detaljnije preporuke možete pronaći ovdje.
FOTO: UNSPLASH