LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Popuštanje mjera

ZET od ponedjeljka pušta u promet 111 autobusnih linija

Uz pridržavanje propisanih mjera i preporuka ZET-ovi autobusi kreću u promet od ponedjeljka, 27. travnja, u prvoj fazi popuštanja mjera.

Uz pridržavanje propisanih mjera i preporuka ZET-ovi autobusi kreću u promet od ponedjeljka, 27. travnja, u prvoj fazi popuštanja mjera.

ZET uvodi 111 autobusnih javnih i prigradskih linija koje će prometovati prema prilagođenom redu vožnje od ponedjeljka, 27. travnja.
Vezano: Od 27. 4. popuštanje mjera; odlučeno je i kada će se studenti vratiti vježbama na fakultetu
Umjesto tramvaja u prometu će i dalje biti autobusne linije koje prometuju trasama noćnih tramvajskih linija: 31 Črnomerec – Savski most, 32 Prečko – Borongaj, 33 Gračansko Dolje – Savišće i 34 Ljubljanica – Dubec. Tramvajske linije bit će postupno uspostavljane, ovisno o sigurnosnim procjenama i situaciji na trasama kojima prolaze.

Što se tiče autobusa, putnici će u njima morati držati razmak od najmanje jednog metra, a preporučuje se nošenje maski, kao i dezinfekcija ruku prije ulaska. 

Plaćanje prijevoza bit će kao i do sada – karte će se moći kupiti kod vozača, kao i na ostalim prodajnim mjestima, odnosno kioscima Tiska i iNovina. 

Raspored vožnje bit će objavljen tijekom vikenda, a iz ZET-a napominju da su zbog učestalih intervencija vatrogasaca koji saniraju štetu nastalu tijekom potresa, trase podložne svakodnevnim promjenama. Detalje prometovanja trasa možete pronaći na poveznici.
– Broj i raspored putnika u sjedalima je takav da omogućava propisani razmak između njih. Treba sjediti jedna osoba u redu, na način da sjede naizmjence na sasvim lijevom i sasvim desnom sjedalu. Ako je moguće, preporučljivo je da putnici koriste zaštitne maske, ako im ne smeta disanju zbog zdravstvenog stanja. – stoji u preporuci HZJZ-a.
FOTO: UNSPLASH