LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus u Hrvatskoj

Od listopada covid-potvrde za zdravstvo, zatim i za radnike u socijali; za školstvo još nije sigurno

U zdravstvenom sustavu, socijali te u sustavu obrazovanja nalaze se najranjivije skupine.

U zdravstvenom sustavu, socijali te u sustavu obrazovanja nalaze se najranjivije skupine.

Liječnici, medicinske sestre, ali i nezdravstveno osoblje od 1. listopada na radno mjesto moći će doći isključivo uz digitalnu covid-potvrdu, a službena odluka o tome, potvrdio je ministar zdravstva Vili Beroš za Jutarnji list, doći će idućeg tjedna. 

– Samo uvođenje trebalo bi biti početkom listopada. Za takvu organizaciju ipak je potrebno vremena. Moramo održati sastanke s upravama bolnica, a u konačnici, i zaposlenici će imati neko vrijeme da se ipak odluče za onu najbolju varijantu, cijepljenje. – rekao je ministar Beroš za Jutarnji list. 

Od samog uvođenja digitalne covid-potvrde počelo se spekulirati o tome gdje bi ona sve bila obvezna. Pa je tako uz zdravstveni sustav, koji je najavio uvođenje, fokus na socijali i školstvu, odnosno mjestima gdje su najranjivije skupine.

Jutarnji list neslužbeno doznaje da se ministarstvo rada i mirovinskog sustava već priprema na uvođenje covid-potvrda u sektoru socijale, no za školstvo se još ne zna

Podsjetimo, prije desetak dana ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs govorio je o procijepljenosti u sustavu obrazovanja. U visokom školstvu tada je bilo cijepljeno nešto više od 64% zaposlenih, dok je procijepljenost u školama bila nešto niža. 
 


VEZANO: Ministar Fuchs otkrio koliko je cijepljenih u visokom obrazovanju


 

FOTO: UNSPLASH