LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus u Hrvatskoj

Od danas brzi antigenski test moguće obaviti i kod liječnika obiteljske medicine

Iz Koordinacije hrvatske obiteljske medicine poručili su da neki još nisu dobili testove i da za testiranje nemaju uvjete.

Iz Koordinacije hrvatske obiteljske medicine poručili su da neki još nisu dobili testove i da za testiranje nemaju uvjete.

Od danas je testiranje na koronavirus brzim antigenskim testovima moguće i kod obiteljskih liječnika, prenosi HRT. Iz Koordinacije hrvatske obiteljske medicine poručili su da neki još nisu dobili testove i da za testiranje nemaju uvjete.

U Hrvatskoj su, prema posljednjim podacima objavljenima 16. siječnja, zabilježena 5732 nova slučaja zaraze koronavirusom Preminulo je 45 osoba. Na bolničkom je liječenju 1717 pacijenata, a na respiratoru 224. 

– Domovi zdravlja trebaju, a i Ministarstvo, nekako pomoći liječnicima u organizaciji toga na način da se vrijeme odvoji za ljude sa simptomima koji se trebaju testirati u odnosu na ljude bez simptoma koji trebaju test pa u odnosu na sve one koji ne trebaju test. To je jedan veliki organizacijski zahvat i to ne može jedan liječnik obiteljske medicine sam. – rekao je Bernard Kaić, voditelj Službe za epidemiologiju HZJZ-a.

Brzim antigenskim testovima, prema posljednjim podacima, testirano je malo više od 8 tisuća ljudi, a pozitivno je njih oko 1500.

 
FOTO: PIXABAY