LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Državna matura

Objavljeni su službeni odgovori za nekoliko predmeta s drugog roka državne mature

NCVVO je objavio rješenja za prve ispite drugog roka mature, dok su pred učenicima još testovi iz nekoliko ključnih predmeta do kraja kolovoza.

NCVVO je objavio rješenja za prve ispite drugog roka mature, dok su pred učenicima još testovi iz nekoliko ključnih predmeta do kraja kolovoza.

Prvi ispiti drugog roka državne mature bili su iz informatike, psihologije, filozofije i hrvatskog jezika. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) objavio je službene odgovore za ispite iz ovih predmeta.

Planirate upisati studij ili nastaviti svoje obrazovanje? Ne propustite Smotru Sveučilišta u Zagrebu uživo ili online


Podsjetimo, na prvom roku državne mature, kojem je pristupilo 29 188 učenika, njih više od osam tisuća nije uspjelo položiti ispite. Među gimnazijalcima, 8,1 posto nije prošlo obvezne predmete, dok je taj postotak kod učenika strukovnih škola bio daleko veći, čak 47,5 posto!

Ovo su najtraženiji fakulteti na jesenskom roku mature. Kolika je vjerojatnost da se zaposlite s diplomom?


Sljedeći će tjedan maturanti pisati fiziku i geografiju 26. kolovoza, a dan nakon toga, 27. kolovoza, pisat će kemiju i biologiju. 28. kolovoza pišu se matematika (obje razine) i povijest. 29. kolovoza piše se biologija te politika i gospodarstvo. 30. kolovoza pišu se engleski jezik i logika. Više detalja pogledajte u kalendaru državne mature.

Studentski centar u Zagrebu objavio rješenja prigovora za studentski smještaj


Za detaljniji pregled ispita pogledajte ovu poveznicu.

IZVOR: NCVVO
FOTO: NCVVO