LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni dan mladih

Obilježen Međunarodni dan mladih: Studentske udruge predstavile svoje projekte

U Splitu je obilježen Međunarodni dan mladih uz glazbu te humanitarnu lutriju i kviz. Predstavljene su brojne studentske udruge i njihovi projekti.

U Splitu je obilježen Međunarodni dan mladih uz glazbu te humanitarnu lutriju i kviz. Predstavljene su brojne studentske udruge i njihovi projekti.

U Splitu je 12. kolovoza obilježen Međunarodni dan mladih, a ove godine je tema bila Zelene vještine mladih: Ususret održivom svijetu. Početak bogatog programa pjesmom je otvorio Vlatko Belas, član Savjeta mladih, a ujedno i nagrađivani bariton splitskog HNK-a. Program je vodila Ivana Runjić, također članica Savjeta mladih. U ime organizatora govorili su Rafaela Matić, Ivan Jagnić i Jerko Šarić, piše Dalmacija Danas.
 

Smatramo da je ovaj Međunarodni dan mladih poseban datum kada imamo priliku osvrnuti se na sve interese, želje i potrebe mladih u našem društvu. Također svojim radom kroz cijelu godinu moramo biti u komunikaciji s mladima i usvajati njihove ideje, rješavati njihove probleme i poticati ih da se uključe u aktivnosti u svim sferama društva. Ovo je jedan jedinstven događaj koji je okupio sve aktivne predstavnike mladih u Splitu, a mi ćemo u budućnosti raditi na borbi za prava mladih ljudi i poticati organiziranje više ovakvih događanja.


Održano je i predstavljanje udruga i njihovih projekata, a okupljeni studenti mogli su saznati i što točno rade Savjet mladih Grada Splita, Savjet mladih Splitsko-dalmatinske županije, kao i Studentski zbor Sveučilišta u Splitu.

Marina Vidović je predstavila projekte Udruge Feniks, koja se bavi mentalnim zdravljem, klaster udrugu Mreža predstavila je Nataša Bocevska-Mladenoska, dok su udrugu Liberato predstavljali Stipo Margić, Mijo Matijević i Martina Bacelj. Studenti za studente (S4S) snimili su podcast, a njih su predstavljali Petra Stupalo i Duje Brljević. 

Na kraju dana je na Kampusu nastupao bend Pink Panther, dok se za hranu pobrinuo SC. Održani su lutrija i kviz, čiji su prihodi išli u humanitarne svrhe. Na kvizu je sudjelovalo dvadesetak timova, a petnaest najsretnijih dobilo je i nagrade. Kviz su pripremili i vodili Petar Kordić, Marino Polić i Petar Mamić.

FOTO: PIXABAY