LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Noć muzeja

Obiđite muzeje besplatnim javnim prijevozom: ZET u promet pušta tri izvanredne linije

Duže od uobičajenog, u pogonu će biti i jedan od glavnih simbola grada Zagreba.

Duže od uobičajenog, u pogonu će biti i jedan od glavnih simbola grada Zagreba.

Da građani još uvijek cijene kulturu i umjetnost svjedoče tradicionalne Noći muzeja koje svake godine privuku velik broj posjetitelja. Ovogodišnja manifestacija održava se u petak, a kako bi posjetitelji izbjegli potencijalne probleme s parkiranjem i gužvom, iz ZET-a u promet puštaju tri izvanredne linije. 

Od 18 sati do 1 sat iza ponoći u prometu će biti izvanredna autobusna linija od Trga Mažuranića do Muzeja suvremene umjetnosti. Polasci s Trga Mažuranića ostvarivat će se od 18 sati svaki puni sat, dok će se polasci od Muzeja suvremene umjetnosti ostvarivati također svaki puni sat, počevši od 18.30, sve do 0.30 sati iza ponoći.

Izvanredna autobusna linija uvodi se i na relaciji Muzej Mimara – Gornji Grad.  Linija će biti u prometu od 18 sati do 1 sat iza ponoći, a polasci će se ostvarivati svakih 10 – 15 minuta. 

Turistički tramvaj će od 18 sati do 1 sat iza ponoći voziti kružnom trasom: Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Trg bana Josipa Jelačića – Praška – Zrinjevac – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Trg Republike Hrvatske, javljaju iz ZET-a.

Duže od uobičajenog, u pogonu će biti i jedan od glavnih simbola grada Zagreba.

Zagrebačka uspinjača u petak će voziti do 2 sata ujutro, a prijevoz je besplatan. Prijevoz na izvanrednim autobusnim linijama i turističkom tramvaju, također će biti besplatan od 18 sati pa sve do 2 sata iza ponoći.

FOTO: UNSPLASH