LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus u Hrvatskoj

O sankcijama za nenošenje maski u obrazovnim ustanovama odlučivat će same ustanove

Preporuke za škole objavljene su još krajem kolovoza, a jučer su službeno objavljene preporuke HZJZ-a, no o sankcijama za kršenje propisanih mjera odlučivat će ustanove.

Preporuke za škole objavljene su još krajem kolovoza, a jučer su službeno objavljene preporuke HZJZ-a, no o sankcijama za kršenje propisanih mjera odlučivat će ustanove.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je da će se institucijama prepustiti provođenje mjera, ali i odlučivanje o sankcijama u slučaju nepoštivanja istih, prenosi Vlada od Hine.
Vezano: 
Ministar je izjavio da Hrvatska nije policijska država, ali da će se učenik koji bude odbijao nositi masku tretirati kao da krši pravila ponašanja propisana u školi:
– Prema tome, u tom slučaju će se ili pozvati roditelji ili će ga se poslati doma ili nešto takvoga – pojasnio je Fuchs, prenosi Hina.
Baš kao i škole, visoka učilišta također će sama odlučivati o načinu provođenja nastave, načelno, prema informacijama koje do sada imamo, fakulteti organiziraju nastavu na način da ako je moguće ispoštovati epidemiološke mjere, ista ide uživo, a ako ne, onda online.
– Piše jednako tako unutra, a to je preneseno mišljenje Nacionalnog vijeća za znanost i visoko obrazovanje s čim se i mi slažemo apsolutno na ministarstvu, da je klasični oblik izvođenja nastave, licem u lice, puno bolji sa svih aspekata, od pedagoških do obrazovnih u smislu stjecanja novog znanja. Prema tome, ako to nije moguće, onda će fakulteti sukladno svojim autonomijama i odgovornošću organizirati nastavu, bilo u grupama, bilo koristeći sve moguće raspoložive mogućnosti – prenosi Hina.
FOTO: PIXABAY