LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svečani program

NSK pruža novi pogled na kilometre svojih polica povodom 411. godine postojanja

Dani otvorenih vrata, koncert i svečani program očekuju se od 20. do 22. veljače u prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Prijavite se i vi i zavirite u one dijelove koje dosad niste imali prilike vidjeti.

Dani otvorenih vrata, koncert i svečani program očekuju se od 20. do 22. veljače u prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Prijavite se i vi i zavirite u one dijelove koje dosad niste imali prilike vidjeti.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu 20. i 21. veljače ove godine organizira tradicionalne Dane otvorenih vrata. Čini to povodom Dana knjižnice koji se obilježava 22. veljače, na datum kad je svjetlo dana ugledala prva hrvatska tiskana knjiga Misal po zakonu rimskog dvora, jedno od najvrjednijih djela hrvatske kulture koje Knjižnica čuva.

Za vrijeme trajanja Dana otvorenih vrata za sve zainteresirane organiziran je obilazak Knjižnice pod stručnim vodstvom u 10, 12, 14 i 16 sati. Za sudjelovanje se potrebno prijaviti ispunjavanjem obrasca na poveznici

Obilazak uključuje posjet Zbirkama građe posebne vrste – Zbirci rukopisa i starih knjiga, Zbirci muzikalija i audiomaterijala, Grafičkoj zbirci te Zbirci zemljopisnih karata i atlasa. Osim navedenog, posjetitelji će moći razgledati Čitaonice s otvorenim pristupom građi, Čitaonicu periodike, Zbirku knjižnične građe o Domovinskom ratu, Zbirku inozemne Croatice, Zbirku službenih publikacija, Centar za mikrografiju te Zatvoreno spremište.

Povodom Međunarodnog dana materinskog jezika 21. veljače u 20 sati u suradnji s Institutom za hrvatski jezik i jezikoslovlje održat će se i koncert. Nastupit će glazbenice Lidija Bajuk, Dunja Knebl i Elis Lovrić s izvedbama na trima hrvatskim narječjima.

Dan NSK bit će obilježen 22. veljače svečanim programom u 12 sati kada će se predstaviti najznačajniji aktualni projekti Knjižnice i dodijeliti Nagrada Knjižnice za poseban doprinos knjižničarskoj struci.

Obilježite i vi 411. godinu postojanja knjižnice, a u međuvremenu sudjelujte u kvizu Jeste li znali? i provjerite svoje znanje o hrvatskoj kulturi i baštini.

FOTO: MAJA ČIRJAK/STUDENTSKI.HR