LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rješavanje stambenog pitanja mladih

Novska daje konkretnu pomoć mladim obiteljima – čak do 15 tisuća eura za kupnju ili gradnju nekretnine

Uvjet za dobivanje sredstava je da barem jedan bračni drug nije stariji od 40 godina, a mjere uključuje i samohrane roditelje.

Uvjet za dobivanje sredstava je da barem jedan bračni drug nije stariji od 40 godina, a mjere uključuje i samohrane roditelje.

Grad Novska objavio je javni poziv za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji, kroz koji se može ostvariti do 15 tisuća eura za kupnju ili gradnju nekretnine. Ova mjera temelji se na odluci Gradskog vijeća Grada Novske, s ciljem pružanja financijske pomoći mladima i poticanja demografske obnove. Novska već niz godina podržava mlade obitelji kroz različite poticaje, uključujući i naknade za novorođenčad koje dosežu do 10 tisuća eura, kao i Novljanski paket za bebe.

Prema novoj mjeri, obitelji mogu dobiti do 10 tisuća eura za nekretnine u gradu, a do 15 tisuća eura za one u prigradskim naseljima. Uvjet za dobivanje sredstava je da barem jedan bračni drug nije stariji od 40 godina i da obitelj planira ostati u Novskoj najmanje deset godina. Također, mjera uključuje i samohrane roditelje, a osobe koje kupuju nekretninu ne smiju biti u srodstvu s prodavateljem.

Sve veći rast problematičnog korištenja društvenih mreža među europskoj mladeži


Gradonačelnica Marija Kušmiš, koja je predložila mjeru, istaknula je važnost sprječavanja iseljavanja i poticanja mladih obitelji na ostanak u Novskoj.
 

"Vjerujemo da će ove mjere pomoći u zadržavanju mladih i privlačenju novih stanovnika u naš grad", poručila je.


Ključni koraci na početku nove akademske godine i nekoliko korisnih studentskih savjeta


Dodala je kako se mjera može produljiti ukoliko obitelji tijekom prvih pet godina dobiju djecu, a za svako rođeno dijete sredstva se povećavaju za 2 tisuće eura za grad i 3 tisuće za prigradska naselja.

Obitelji koje dobiju bespovratnu financijsku pomoć obvezne su prijaviti prebivalište na adresi kupljenog objekta u roku od godinu dana i zadržati ga sljedećih 10 godina. Isplate će se vršiti obročno kroz pet godina.

Mladi u Europskoj uniji sve češće glasaju za krajnje desne opcije



Više informacija o javnom pozivu dostupno je na službenim stranicama Grada Novske.
IZVOR: GRAD NOVSKA
FOTO: GRAD NOVSKA