LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SmartGardenSystems

Novitet u školi: učenje pomoću prvih pametnih vrtova u Hrvatskoj

Učenici će na interaktivan i zabavan način moći učiti kako im tehnologija može pomoći ili odmoći tijekom uzgoja i proizvodnje hrane.

Učenici će na interaktivan i zabavan način moći učiti kako im tehnologija može pomoći ili odmoći tijekom uzgoja i proizvodnje hrane.

S početkom nove školske godine, od 4. rujna, učenici Osnovne Škole Lipovljani prvi imaju priliku učiti uz pomoć hrvatskih Edukacijskih vrtova, EduGarden-a, koje je osmislila hrvatska tvrtka SmartGardenSystems, koja je osnovana 2019. godine. EduGarden je na ovogodišnjem sajmu inovacija u Ženevi osvojio čak tri zlatne medalje, a unatoč prvobitnoj kućnoj namjeni Smart Gardena, prepoznali su potrebu za boljim i naprednijim, ali prije svega zabavnijim načinom učenja u hrvatskim školama.
 

Inovativan način učenja

 

Učenici će pomoću mobilne aplikacije učiti kako im tehnologija može pomoći ili odmoći tijekom uzgoja biljaka i proizvodnje hrane. Aplikaciju su osmislili iz tvrtke SmartGardenSystems kako bi djeca i učitelji mogli koristiti pametne vrtove. Iz tvrtke kažu da je ona sastavni dio proizvoda te omogućava razne funkcije i podešavanja koja su potrebna za uzgoj biljaka i održavanje edukacija.

 

Odakle suradnja sa školom?

 

U Osnovnoj školi Lipovljani, učitelji su se potrudili ostvariti potpore od Europske unije kako bi unaprijedili svoju školu i djeci omogućili zabavnu i interaktivnu nastavu. Jedan od tih projekata bio je pametni vrt na koji se putem javnog natječaja prijavila tvrtka SmartGardenSystems.
 

Planovi za budućnost

 

„Planiramo se širiti na vanjsko tržište, te imamo u planu razne projekte koji su nevezani za školstvo, već želimo svijetu pokazati što naša tehnologija sve može i kako mi kao tim možemo napraviti zanimljive projekte."– poručili su iz SmartGardenSystemsa.
 


Iz tvrtke su nadodali da njihov proizvod nije samo edukacijski, već i luksuzan te se nadaju da će još škola pokazati interes za njihovim proizvodom, ali ne žele stati na školama. U planu je suradnja s privatnim korisnicima, uključujući razne ustanove, hotele, restorane i druge. 

 

FOTO: SMART GARDEN/PR