LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dijete u središtu

Novi projekt Učiteljskog fakulteta: Studenti će educirati djecu i roditelje, napravit će se spomenik djetetu

– Učiteljski fakultet pokreće niz aktivnosti kojima će nastojati osnažiti utjecaj zajednice ranoga i predškolskog te primarnoga odgoja i obrazovanja na svijest roditelja i društva u cjelini. – ističu njegovi predstavnici.

– Učiteljski fakultet pokreće niz aktivnosti kojima će nastojati osnažiti utjecaj zajednice ranoga i predškolskog te primarnoga odgoja i obrazovanja na svijest roditelja i društva u cjelini. – ističu njegovi predstavnici.

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu pokreće projekt pod nazivom DIJETE U SREDIŠTU – vrtići i škole mjesta cjelovite promjene društva. Njime želi pridonijeti boljem i kvalitetnijem društvu koje dijete doživljava kao najveću dragocjenost jer je, navode njegovi predstavnici, ono zalog budućnosti svih nas. 

– Polazeći od svoje osnovne misije da obrazuje suvremenoga odgojitelja i učitelja kao subjekta širokoga spektra interesa, osjetljivog i fleksibilnog na promjene kojima je i inicijator i aktivni sudionik, Učiteljski fakultet pokreće niz aktivnosti kojima će nastojati osnažiti utjecaj zajednice ranoga i predškolskog te primarnoga odgoja i obrazovanja na svijest roditelja i društva u cjelini. – ističu.

U sklopu projekta od 15. do 17. lipnja planirana je edukacija odgojitelja i učitelja. Tada će se, kako navode organizatori, održati trodnevni znanstveno-stručni skup koji će okupiti eminentne stručnjake iz područja ranoga i predškolskog te primarnog odgoja i obrazovanja koji će iz različitih perspektiva izložiti problematiku zlostavljanja i zanemarivanja djece te ukazati na moguće aktivnosti kojima bi se kvalitativno utjecalo na stvaranje dobrobiti za njih.

Slijede radionice za djecu i roditelje

– Provoditi kvalitetno vrijeme s djecom glavni je cilj radionica koje će tijekom lipnja na otvorenom (u skladu s epidemiološkim mjerama) provesti studenti naših odgojiteljskih i učiteljskih studija. – pojašnjavaju s Učiteljskog fakulteta.

Planirano je i raspisivanje natječaja za idejno rješenje pod nazivom Spomenik djetetu

– Cilj je natječaja dobivanje idejnoga rješenja spomenika djetetu na lokaciji Učiteljski fakultet, Savska 77 u Zagrebu koji će biti izveden prema idejnom rješenju autentičnoga dječjeg likovnog rada. Lik djeteta ili više njih u grupi predviđeni su motiv, no u potpuno slobodnoj interpretaciji. – kažu. 

FOTO: PIXABAY