LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
JOŠ BOLJI E-REDOMAT

Nova usluga MUP-a: S novom opcijom rezervacije termina redovi u Petrinjskoj postaju prošlost

Ulaskom u aplikaciju kroz samo tri koraka na vrlo jednostavan i brz način građani mogu rezervirati termin koji im najbolje odgovara.

Ulaskom u aplikaciju kroz samo tri koraka na vrlo jednostavan i brz način građani mogu rezervirati termin koji im najbolje odgovara.

U petak je u prostorijama Policijske uprave zagrebačke predstavljena usluga rezerviranja reda broja čekanja putem mobilne aplikacije i rezervacije termina za upravne poslove Policijske uprave zagrebačke, a usluga je od danas dostupna za korištenje. 
 

Cilj Policijske uprave zagrebačke je da bude pristupačna građanima, a to je slučaj i kada govorimo o upravnim poslovima. U posljednje četiri godine uspješno su se približili građanima te od tada na četiri lokacije u Zagrebu građani mogu rješevati svojevrsnu administraciju s uštedom vremena.

S tim ciljem uveden je i sustav e-Redomata koji na ulazu u prostore upravnih poslova omogućuje građanima izdavanje brojeva za pojedinu uslugu. Prateći potrebe građana, a s ciljem bolje funkcionalnosti i bolje dostupnosti građanima upravo je i uvedena usluga rezerviranja reda broja čekanja putem mobilne aplikacije i rezervacije termina za upravne poslove navela Voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave zagrebačke Marija Goatti.

Od danas usluga rezervacije termina počinje biti aktivna za dio upravnih poslova koji građani obavljaju u Petrinjskoj 30.

Mogućnost rezerviranja reda broja čekanja putem mobilne aplikacije e-Redomat sustava građani će moći koristiti za poslovne procese podnošenja zahtjeva za osobnu iskaznicu i za putovnicu, izdavanja izrađenih osobnih iskaznica i putovnica te za reguliranje prebivališta te na taj način izbjeći čekanje u redovima na šalterima, izjavila je voditeljica Službe za upravne poslove u Policijskoj upravi zagrebačkoj Gordana Burić

Korištenje aplikacije je jednostavno, a počinje upisivanjem riječi redomat.mup.hr ili e-Redomat u bilo koju web tražilicu na zaslonu se otvara opcija REDOMAT.MUP.HR.

Ulaskom u aplikaciju kroz samo tri koraka na vrlo jednostavan i brz način građani mogu rezervirati termin koji im najbolje odgovara. Nakon odabira lokacije i rezervacije rednog broja, građani u aplikaciji odabiru uslugu, datum i termin, a što mogu učiniti za prvi sljedeći radni dan odnosno prvi slobodan termin.

 
Policijska uprava zagrebačka

Molimo građane da poštuju pravilo jedna punoljetna osoba – jedan broj te da u slučaju spriječenosti dolaska, otkažu svoj termin kroz aplikaciju, rekao je voditelj Odjela za razvoj aplikacija u Službi za informatiku MUP-a Denis Kušnjačić.

U policijskim upravama u kojima se ova usluga već primjenjuje, zaključuje Kušnjačić, aplikaciju na dnevnoj razini zasad koristi oko 4000 građana, a u rujnu ju je koristilo njih oko 62.000 te su i korisnici aplikacije odnosno građani i zaposlenici iskazali zadovoljstvo uslugom. 

FOTO: POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA, STUDENTSKI.HR VIA CANVA