LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vremenska prognoza

Ništa od bijelog Božića, a ni vrijeme za Novu godinu neće biti uobičajeno

Božić i Štefanje bit će kišoviti pa će mnogi blagdane provesti u svojim domovima.

Božić i Štefanje bit će kišoviti pa će mnogi blagdane provesti u svojim domovima.

U HRT-ovoj emisiji Studio 4 gostovala je meteorologinja Dunja Plačko-Vršnak te je govorila o vremenu koja nas čeka na Božić i na Novu godinu.

– Nećemo imati bijeli Božić. Kratak i jasan odgovor. Naime, porast naoblake i porast temperature, to znači da će i dalje Badnja noć proteći uz oblačno vrijeme, mjestimične kiše bit će ponajprije na Jadranu i uz njega. Oborine će u najsjevernijim krajevima izostati, što će ići u prilog svima koji će htjeti otići na polnoćku. Neće biti hladno, ali ništa od snijega – rekla je meteorologinja Dunja Plačko-Vršnak gostujući u emisiji Studio 4.

Bijeli Božić posljednji smo put, barem na zagrebačkom području, imali 2007. godine kada je snježni pokrivač bio deset centimetara, a u gorju ga je bilo i više. 

Meteorologinja Plačko dodaje da će i Božić i Štefanje biti kišoviti, stoga će mnogi blagdane provesti u svojim domovima.

– Na Štefanje očekujemo zahladnjenje, što bi moglo donijeti poneku pahulju snijega uz granicu sa Slovenijom, ali i ponegdje u gorskim krajevima. Nije isključeno da neće biti poneke pahulje, ali teško da će se išta od toga zadržati na tlu – rekla je meteorologinja za HRT. 

Ni u novogodišnjoj noći neće biti snijega. Štoviše, Novu ćemo godinu dočekati u iznadprosječnoj toplini, no barem oborina, sudeći prema riječima meteorologinje, neće biti.

FOTO: J. DUVAL / STUDENTSKI.HR