LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Japanske ratničke vještine

Ninjutsu škola u Splitu upisuje nove članove

Škola Ninjutsua u Splitu koja postoji skoro već četiri godine, a koju vodi Sensei Marin Jovanović upisuje nove članove. Treninzi se održavaju utorkom i četvrtkom od 20:00 do 22:00 te subotom od 10:00 do 12:00, a moguće je odraditi probni trening.

Škola Ninjutsua u Splitu koja postoji skoro već četiri godine, a koju vodi Sensei Marin Jovanović upisuje nove članove. Treninzi se održavaju utorkom i četvrtkom od 20:00 do 22:00 te subotom od 10:00 do 12:00, a moguće je odraditi probni trening.

Bujinkan Seishin Dojo Split ili, ako prevedemo s japanskog, Mjesto gdje vježba Božanski ratnik iskrenog srca škola je u kojoj se podučavaju japanske ratničke vještine. Nalazi se na adresi Doverska 33, Mertojak, a trenutno upisuje nove članove.

Škola Ninjutsua u Splitu postoji skoro već četiri godine i broji oko 15 članova, a vodi je i podučava Sensei Marin Jovanović. Trening se sastoji od početne i napredne grupe, a za savladavanje programa početne grupe potrebno je minimalno 6 mjeseci kada se uče osnove: stavovi, kolutovi, padovi, prevrtanja, gimnastički elementi, kate, izvrtanja ruku, oslobađanja od uhvata, bacanja, učvršćivanja na tlu itd. Početna grupa trenira skupa s naprednom jedan dio treninga.

Bujinkan Seishin Dojo Split podružnica je škole Bujinkan Seishin Dojo Croatia sa sjedištem u Zagrebu koju vodi i podučava Shihan Dean Rostohar – učitelj Marina Jovanovića. Marin Jovanović započeo je trening Ninjutsua u Zagrebu i trenira redovito preko 12 godina. Sudjelovao je i sudjeluje na raznim seminarima u Hrvatskoj, Mađarskoj, Austriji, a sa svojim Senseiom sudjelovao je u Japanu 2013. godine na treninzima japanskih Shihana i Sokea Hatsumia Masaakia koji je ovu vještinu usavršio i otvorio ostalima. Po otvaranju škole u Splitu redovito odlazi na seminare i treninge u Zagreb kod Senseia gdje usavršava svoju vještinu i stječe nova znanja.

U protekle skoro četiri godine, koliko Klub postoji i u Splitu, osim redovnih treninga odrađeno je nekoliko seminara samoobrane, seminara noža i palice, demonstracija vještine na karate turniru, cjelodnevnih izleta na kojima se većinu vremena trenira i usavršava te su organizirani i besplatni mjesečni treninzi za žene kako bi im se približila ova vještina. Zasluženo su dodijeljena i zvanja učenicima koji su redoviti, koji se trude i koji su na adekvatan način savladali program. Većina redovitih učenika prešla je u naprednu grupu koja radi po svom programu.

Foto: Bujinkan Seishin Dojo Split

– Plan je kroz ovu i sljedeću godinu podignuti cijelu grupu na viši nivo treninga. Organizirat ćemo više seminara u Splitu – od samoobrane, seminara noža, seminara palice, izleta u prirodu, kampiranja itd. – poručuje Marin Jovanović.

Treninzi se održavaju utorkom i četvrtkom od 20:00 do 22:00 te subotom od 10:00 do 12:00.

– Najbitniji dio treninga odvija se utorkom i četvrtkom gdje se radi po planu i programu za savladavanje tradicionalnog dijela treninga koji se podučava u Bujinkanu, a temelj je svih ostalih modernijih borbi koje se usavršavaju kod nas. Ninjutsu ratnici preteča su mnogih danas specijalnih postrojbi u koje je uvršten i trening Ninjutsua, a Ninjutsu ratnička vještina temelj je mnogih sportskih i borilačkih disciplina koje su kroz povijest nastajale. – kažu iz Škole.

Subotom se pak radi malo drugačiji trening – trening modernije borbe na kojem se proučava, vježba i usavršava goloruka borba prilagođenija današnjim uvjetima urbanog življenja. Uključuje borbu s raznim oružjima: borbu s nožem (dugim, kratkim, s dva noža, karambitom), palicom (raznih dužina i taktičkih svojstava), borbu s replikama vatrenog oružja (airsoft replikama) itd.

Treninzi u prirodi, koji se povremeno organiziraju, pripremaju polaznike za preživljavanje i borbu u prirodi, koja uključuje snalaženje, orijentaciju, kretanje, borbu na različitim terenima, borbu s različitim oružjima (tomahawk, kukri itd.).

– Slobodno dođite pogledati ili odradite probni trening s nama! – dodaje Jovanović.

Dodatne informacije moguće je dobiti na e-mail adresi info@bujinkan-split.hr, na službenoj web-stranici, Facebooku i Instagramu.

FOTO: BUJINKAN SEISHIN DOJO SPLIT