LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
EDEN Young Scholar Award 2017.

Nikola Kadoić, asistent s FOI-ja, nagrađen za najbolji rad mladog znanstvenika

Sredinom lipnja u Švedskoj se održala konferencija EDEN, značajna za područje primjene ICT tehnologija u obrazovanju. Za njena trajanja prezentiran je rad FOI-jevog mladog znanstvenika čiji je rad proglašen najboljim.

Sredinom lipnja u Švedskoj se održala konferencija EDEN, značajna za područje primjene ICT tehnologija u obrazovanju. Za njena trajanja prezentiran je rad FOI-jevog mladog znanstvenika čiji je rad proglašen najboljim.

Nikola Kadoić, asistent na FOI-jevoj Katedri za organizaciju i na Katedri za kvantitativne metode dobio je nagradu za najbolji rad mladog znanstvenika, EDEN Young Scholar Award 2017. Riječ je o radu Effective strategic decision making on open and distance education issues napisan u suautorstvu s prof. dr. sc. Blaženkom Divjak i izv. prof. dr. sc. Ninom Begičević Ređep te za ostala dosadašnja postignuća vezana uz e-learning.

Rad je prezentiran na konferenciji EDEN (European Distance and E-Learning Network), koja je u razdoblju od 13. do 16. lipnja održana u švedskom gradu Jönköpingu pod sloganom Diversity Matters! Radi se o značajnoj konferenciji za područje primjene ICT tehnologija u obrazovanju na kojoj se okupilo dvjestotinjak sudionika iz svih dijelova svijeta koji su predstavili svoje radove/postere o aktualnim istraživanjima i njihovim rezultatima, aktualne projekte te održali razne radionice.

Veliko je to priznanje mladom znanstveniku, naročito ako sadržaj i kvaliteta rada proizlaze iz teme doktorske disertacije, a koja je vezana uz projekt Nacionalne zaklade za znanost HigherDecision, voditeljice prof. dr. sc. Blaženke Divjak. Rad je vezan uz razvoj nove višekriterijske metode odlučivanja koja podržava modeliranje zavisnosti među kriterijima odlučivanja.

Financijski dio nagrade sponzorirala je organizacija SADE (Swedish Association for Open and Distance Education), profesionalna organizacija koja uključuje sve koji se bave otvorenim, online i fleksibilnim učenjem na daljinu u Švedskoj. Nagradu su na prijemu dobrodošlice uručili predsjednik i zamjenica predsjednika te organizacije, Ulf Sandström i Ebba Ossiannilsson.

FOTO: FOI